Medical Park, İzmir Üniversitesi'nin hastanesi olacak

Güncelleme Tarihi:

Medical Park, İzmir Üniversitesinin hastanesi olacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2012 13:27

Medical Park ile işbirliği yapan İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri, Dahili Tıp Bilimleri ve Cerrahi Tıp Bilimleri'nde görev yapmak üzere alınacak 39 akademisyen için ilana çıkıldı.

Haberin Devamı

İzmir Üniversitesi ve
Medical Park İzmir Hastanesi, Tıp Fakültesi kadrosunu genişletmek üzere çalışmalarına başladı.
İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, Medical Park Hastaneler Grubu Bölge Koordinatörü ve Başhekim Op. Dr. Zafer Beken ile Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyüp Hazan, 2012-2013 akademik yılında ilk öğrencilerine eğitim vermeye başlayacak olan İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi akademik kadrosu ile ilgili yapılanmayı genişletme görüşmeleri için bir araya geldi. Bir vakıf üniversitesinin dördüncü akademik yılında Tıp Fakültesi'ni hayata geçirmesinin önemine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Erciyeş, “İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi ile vakıf üniversiteleri arasındaki yerini farklı bir alana taşımış durumda. 3'üncü akademik yılımızda tüm vakıf üniversiteleri arasında 17'nci olma başarısını göstermiştik. Tıp Fakültemizin açılışı ile hem kulvarımızı değiştireceğiz, hem eğitim yelpazemizi genişleteceğiz, hem de başta İzmir ve Ege Bölgesi olmaz üzere topluma hizmetimizi arttıracağız” dedi.
Medical Park Hastanesi'nin İzmir sağlık sektöründe yeni bir sayfa açtığını dile getiren Op. Dr. Zafer Beken, afiliasyon anlaşması çerçevesinde İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi kimliğine sahip olmanın kendileri için büyük öneme sahip olduğunu söyledi. Hizmet vermeye başladığı günden bu yana Medical Park İzmir Hastanesi'nin İzmir ve Ege Bölgesi'nde beğeni ile takdir edildiğini ifade eden Beken, “Gelecek yıl başarılarımızı Tıp Fakültesi ile bir üst seviyeye taşıyacağız” dedi.
İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin seçkin bir akademik kadro ile donatılması için titiz bir çalışma içinde olduklarını belirten Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyüp Hazan, “Temel Tıp Bilimleri'ne 7 yardımcı doçent, Dahili Tıp Bilimleri'ne 3 profesör, 3 doçent ve 5 yardımcı doçent, Cerrahi Tıp Bilimleri'ne ise 7 profesör, 4 doçent ve 10 yardımcı doçent alımı gerçekleştireceğiz. Hedefimiz seçkin bir akademik kadro ile sağlıkta en iyi hizmeti ve eğitimi vermek” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!