Meclis toplantısında Ergenekon gerginliği

Güncelleme Tarihi:

Meclis toplantısında Ergenekon gerginliği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2011 00:00

Çanakkale Sanayi ve Ticaret Odası (ÇTSO) Meclis Toplantısı, AK Parti, CHP ve MHP’li vekil adaylarının katımıyla yapıldı. Toplantıda, ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi Can Algönül’ün, CHP ve MHP adaylarına, “Siz Ergenekoncu musunuz?” diye sorması soğuk rüzgarlar estirdi.

MHP’li Füsun Koroğlu Çorapçıoğlu, bu soru üzerine, “Habur’dan 20 PKK’lı kanlı katil geldiğinde bunların ayağına mahkeme götürüldü. ‘Pişman değiliz’ dediler. Ancak yarım saat içinde, ‘Pişmanız’ dedirtildi. Devlet töreniyle uğurlandılar. Bir kırmızı halı serilmediği kaldı. Ergenekon’a bakıyorsunuz, basılmamış kitapların internette yollanması bile suç oldu. İnsanlarımız niçin içeride tutulduklarını bilmiyor. Telefon konuşmaları var ki, bunlara özel konuşmalar da yansıdı. Birçok kişi telefon konuşmasından vazgeçti. Yani Ergenekon aslında Türk Ordusu’nu zayıflatmak için yazılmış birtakım senaryolardan biri. Hükümetin yaratmak istediği modelde korku cumhuriyeti var” dedi.
Çok şeyler değişti
CHP’li Ali Sarıbaş ise son dokuz yılda ülkede farkına varılmadan çok şeyler değiştiğini öne sürdü, şöyle konuştu: “Yargının siyasallaştığı bir dönemde, dünyada insanların beynindeki düşünce eyleme geçmeden tutukluluk hali süren başka bir ülke yok. Bu insanların eyleme geçmeden suçlanır hale getirilmesi ve yargı sürecinin okunamayacak kitaplar haline getirilmesi de dünyada yok. Türkiye Cumhuriyeti Ordusu’nun karşısında alternatif bir ordu yaratılmaya çalışıldığını herkes biliyor. Yelpaze o kadar genişledi ki, şimdi her suç Ergenekoncu oldu.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!