Marmaris'e yakışmadı

Güncelleme Tarihi:

Marmarise yakışmadı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

Genç mübaşirin, arkadaşıyla bir kafeteryada kavga ettiği için götürüldüğü karakolda polisler tarafından dövüldüğü öne sürüldü. Olayla ilgili üç dava açıldı.

MARMARİS Asliye Ceza Mahkemesi mübaşiri Feray Öztürksoy'un, Çarşı Karakolu'nda dört polis tarafından dövüldüğünü iddia etmesi, polisle adliye personelini karşı karşıya getirdi. İddiaya göre mesai bitimi adliyeden çıkan Öztürksoy, tezgahtar arkadaşı Osman Can ile bir kafeteryada oturdu.

Biri nezarete...

ÖZTÜRKSOY alacağını istediği Can ile tartışıp yumruklaştı, polis müdahale etti. Öztürksoy'un iddiasına göre, polis mübaşiri gözaltı odasına kilitlerken, Can ile çorbacıya gidip çorba içti. Polisler, karakola döndüklerinde sürekli bağırıp küfreden mübaşiri üst kata aldı.

Mübaşir perişan

ÖZTÜRKSOY, feci şekilde dövüldü, iz kalmaması için vücudunun battaniyeye sarılıp tekmelendiği önesürüldü. Sabah avukatların mübaşiri perişan halde görüp Baro Temsilcisi Yusuf İzzettin Özkul'a durumu bildirmesi üzerine olay ortaya çıktı. Özkul da Muğla Baro Başkanı Mustafa Hükkamoğlu'na anlattı.

DEVLET Hastanesi'nden ‘‘Vücudunda şişlik ve morluklar var, idrarı kanlı'' geçici raporu verilen mübaşir, bir grup avukat aracılığıyla verdiği dilekçeyle polislerden şikayetçi oldu. Olaylarla ilgili mübaşirin görev yaptığı Asliye Ceza Mahkemesi'nde üç ayrı dava açıldı. Osman BAŞTUĞ

Tanıkları iki avukat

l MARMARİS Baro Temsilcisi Yusuf İzzettin Özkul, karakoldaki dayak iddiası için ‘‘düşündürücü ve üzüntü verici'' değerlendirmesi yaptı. Özkul, ‘‘Olayın tanığı iki avukat arkadaşımız var. Feray'ı karakolda bulduklarında yürüyemez durumdaymış, feci dövülmüş. Olayı ilgili makamlara bildirdik. Davalar açıldı. Suçlular cezasını görmeli. Marmaris'te bir dönem karakolda işkence aleti bulunduğu söylendiğinde kendi kendimize (acaba) demiştik. Bu olayla, Marmaris'teki karakollarda kötü muamele yapıldığını, dayak atıldığını görüyoruz. Feray Öztürksoy adliyede mübaşir, 2.5 yıldır devlet memuru. Aynı zamanda bir vatandaş. Olayın şoku nedeniyle eşi erken doğum yaptı'' dedi. Muğla Baro Başkanı Mustafa Hükkamoğlu da Vali Lütfi Yiğenoğlu'ndan idari soruşturma başlatmasını istedi.

Olayla ilgili açılan davalar

MARMARİS Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davalardan 2000/195 sayılı dosya numaralı davada, Komiser Korkmaz Polato, polis memurları Mehmet Ömür Saka ve Cevdet Çakır, olayı nöbetçi savcıya bildirmedikleri için görevi kötüye kullanmaktan yargılanacak.

YİNE aynı mahkemede 2000/246 sayılı dosya numarasıyla açılan davada, polis memurları Cevdet Çakır, Ayhan Teksen, Ahmet Gökhan Şimşek ve Kudret Oduncu, efrada suimuamele suçundan yargılanacak.

TEZGAHTAR Osman Can ile mübaşir Feray Öztürksoy da kamu adına açılan 2000/239 dosya numarasıyla müessir fiil suçundan yargılanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!