Marmaris’te su gerginliği

Güncelleme Tarihi:

Marmaris’te su gerginliği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

MARMARİS şehir şebeke suyunun içilemeyecek derecede tuzlu ve kireçli olduğu öne sürüldü. CHP Marmaris İlçe Örgütü Hukuk Komisyonu'nun, Sulh Hukuk Mahkemesi kanalıyla yaptırdığı tahlillerde tuzluluk derecesinin normalden üç kat, sertliğin ise dört kat fazla olduğu belirlendi.

Örnek alındı

CHP İlçe Başkanı Mehmet Haspioğlu, Marmaris, İçmeler ve Armutalan'da çeşitli yerlerden mahkeme kararı ile içme suyu örnekleri aldırıp Halk Sağlığı Merkezi'inde ölçüm yaptırdıklarını, yerel yönetimlerin ihmali nedeniyle suların içilemeyecek duruma geldiğinin ortaya çıktığını söyledi.

EN fazla 600 miligram / litre olması gereken klorür (tuz) oranının Marmaris Hatipirimi Mahallesi'nde 1550, İçmeler Köyiçi Mevkii'nde 1825 miligram / litre çıktığını kaydeden Hasipoğlu; en fazla 50 fr. olması gereken sertlik (kiraç) oranının ise Hatipirimi'de 160, General Mustafa Muğlalı Caddesi'nde 200 fr,. İçmeler köyiçinde 120 fr çıktığını bildirdi.

Dava açılacak

HATİPOĞLU, vatandaşların talepleri doğrultusunda belediyelere dava açma yoluna gideceklerini açıkladı. Kontrolları yapan Halk Sağlığı Merkezi yetkilileri ise, şebeke sularında tuz ve kireç oranlarının yükselmesinin, yetersiz yağıştan kaynaklandığını, artezyen ve şebeke sularına deniz suyunun baskı yaparak tuz ve sertlik oranını yükselttiğini ifade ettiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!