Marmaris’te gençlik şöleni

Güncelleme Tarihi:

Marmaris’te gençlik şöleni
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2008 00:00

Ülkenin en büyük spor etkinliği olarak gösterilen, 101 üniversiteden 6 bini aşkın öğrencinin katıldığı 6’ncı Türkiye Üniversite Spor Oyunları Marmaris’te yürüyüşle başladı. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun (TÜSF) düzenlediği ve 30 Nisan’a kadar sürecek oyunlarda gençler 14 branşta yarışacak.

Yürüyüşe sporcu kafileleri, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Ali Atalay, Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu, Marmaris Kaymakamı Cemalettin Özdemir, Belediye Başkanı Ali Acar’ın da bulunduğu yaklaşık 7 bin kişi katıldı. Kortej, sık sık çalan 10’uncu Yıl Marşı eşliğinde 1.5 kilometre mesafedeki Atatürk Anıtı’na kadar yürüdü.

OYUNU BOZARLAR

Marmaris’te tarihi bir gün yaşandığını belirten Atalay, "Bu, şimdiye kadar yapılan üniversite oyunlarının en geniş katılımlısı. Karşımdaki muhteşem tabloyu görünce şunu rahatlıkla söyleyebiliyorum. Bu gençler, üniversitelilerin, gençlerin üzerinde oynanan oyunları bertaraf edecektir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Muğla, Erciyes, Atatürk ve Uludağ üniversitelerinin halk oyunları ekipleri gösteri sundu. Uludağ Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü mezunu ve öğrencilerinden oluşan "Türkiye’nin Harlem’i" diye adlandırılan, 12 kişilik Karizma Grubu’nun akrobatik basketbol şovu, hayranlıkla izlendi. 6 bine yakın sporcu, çeşitli branşlarında mücadele veriyor. Hentbol, basketbol, atletizm ve cimnastik müsabakaları Muğla’da, 9 branştaki karşılaşmalar ise Marmaris’te devam ederken, futbol karşılaşmaları her iki merkezde birden gerçekleşiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!