Marmaris sağanak yağmura teslim oldu

Güncelleme Tarihi:

Marmaris sağanak yağmura teslim oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2015 11:05

MUĞLA’nın Marmaris İlçesi’nde, gece aralıkla devam eden sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Çarşı Polis Merkezi, bir banka ile çok sayıda ev ve iş yerinde su baskını olurken, Azmak Deresi’nde bağlı 17 balıkçı teknesi sulara gömüldü.

Haberin Devamı

Marmaris İlçesi’nde, dün saat 20.00 sıralarında başlayan yağmur gece geç saatlerde şiddetini artırdı. Aralıkla devam eden sağanak yağmur nedeniyle ilçe merkezinde bulunan Kapalı Çarşı ve Kordon Caddesi sular altında kaldı. Tıkalı rögarlar taşarken Tepe ve Sarıana Mahallesi’nde cadde ve sokaklar sular altında kaldı. Çarşı Polis Merkezi, bir banka, çok sayıda iş yeri ve evde su baskını yaşandı. Park halindeki araçlar su ile dolarken motosikletler diz boyunu aşan sularda yüzdü.

Marmaris sağanak yağmura teslim oldu



Yat Limanı’nda bulunan Azmak Deresi’nde 17 balıkçı teknesi sulara gömüldü. Bir bölüm esnaf dükkanlarına dolan suları kendi imkanlarıyla boşaltmaya çalıştı. Bir bankanın müdür yardımcısı telefonla belediye ekiplerini aramasına rağmen gelmemesine isyan etti. Bazı esnaf, su basan dükkanlarının durumunu cep telefonları ile çekti, kimi vatandaşlar ise öz çekim yaptı. Şiddetli yağmur nedeniyle Marmaris-İçmeler 5’inci kilometresi, Marmaris-Muğla 7’inci kilometresi ve Marmaris- Turunç 3’üncü kilometresinde karayoluna düşen kaya parçaları trafiğin kapanmasına neden oldu. Belediye ekipleri, yağmurun kısa süre dinmesiyle Kordon Caddesi ve Tepe Mahallesi’nde bulunan tüm rögarları açarak suları tahliye etmeye çalıştı. İtfaiye ekipleri su altında kalan Çarşı Polis Merkezi’ni tahliye etmek için seferber oldu. Düşen kaya parçaları nedeniyle kapanan yollar trafiğe kısa sürede trafiğe açıldı. Sağanak yağışın bugün de etkili olacağı belirtildi.

Haberin Devamı

SABAHIN OLMASIYLA TEMİZLİK BAŞLADI

Marmaris sağanak yağmura teslim oldu



Havanın ağarmasıyla birlikte kentte temizlik çalışmaları başladı. Rögar kapaklarının açılmasıyla, cadde ve sokaklarda biriken sular tahliye edildi. Kapalı Çarşı ve Kordon Caddesi’nde yağmurla biriken toprak ve çöpler de belediye ekiplerince toplandı. Ardından ekipler, su tutarak çamurlu yolları temizledi. Sarıana, Beldibi, Tepe Mahallesi’nde zemin katta kalan ve su baskınının olduğu 8 evde, itfaiye ekipleri vidanjörlerle su tahliyesi yaptı. Ardından belediye ekipleri ile birlikte ev sahipleri, konutları temizledi. Kapalı Çarşı’da su basan 23 dükkan ve Çarşı Polis Merkezi’ndeki sular, yine temizlik çalışmalarıyla tahliye edildi. Yat Limanı Barlar Sokağı Mevkiinde bulunan Azmak Deresi’nde batan 17 balıkçı teknesi, tekne sahiplerinin çağırdığı vinç yardımıyla sudan çıkarıldı. 

DENİZ KAHVERENGİYE DÖNDÜ

Haberin Devamı

Marmaris sağanak yağmura teslim oldu

Yağmur suyuyla birlikte yüksek yerlerden inen çamurlu su ile çöpler denize ulaştı. Sabahın ilk ışıklarında ilçe körfezi çamurlu su yüzünden maviden kahverengiye döndü. Yat Limanı, Kordon Caddesi ve Atatürk Caddesi sahil şeridi çöplerle doldu. Kıyıda biriken çöpler belediye görevlileri tarafından toplandı. Yat Limanı ve Atatürk Caddesi sahil yolunda yürüyüşe çıkanların, kahverengi denizi görünce fotoğraflar çektiği görüldü.

Büyükşehir ve ilçe belediyesi, ev ve işyerleri hasar gören vatandaşlarla görüşerek zarar tespit çalışması başlattı.

METREKAREYE 237.2 KİLO YAĞIŞ DÜŞTÜ

Meteoroloji yetkilileri, "Dün saat 08.00’den bugün saat 08.00’e kadar 24 saatte metrekareye 237.2 kilo yağış düştü. En fazla yağış saat 03.00-06.00 arası düştü. Marmaris ve çevresinde hafta sonuna kadar aralıklı sağanak yağışlar devam edecek" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!