Marka kent için güçler birleşti

Güncelleme Tarihi:

Marka kent için güçler birleşti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2011 22:56

Aydın Oda ve Borsaları Güçbirliği Toplantısı yapıldı. Kentin potansiyelinin daha iyi değerlendirilmesi ve ‘marka’ yapılması için bir dizi karar alındı.

Haberin Devamı

AYDIN Oda ve Borsaları Güçbirliği Toplantısı, Kuşadası Ticaret Odası’nda (KUTO) yapıldı. Aydın Sanayi Odası Meclis Başkanı Yalınç Pekgüzel, Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Dokuzlu, Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fevzi Çondur, Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Döver, Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tacettin Pirinç, Nazilli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Aksüt, Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Toyran ve Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Bertan Balçık’ın yanı sıra bazı partilerin milletvekili aday adayları katıldı.

İŞTE ALINAN KARARLAR

? Güney Ege Kalkınma Ajansı’na 2011’de verilen proje sayısında Aydın birinci sırada, daha da geliştirilmeli.? Aydın Havaalanı’nın hayata geçirilmesi için kampanya düzenlenmeli.? Aydın’a fuar ve sergi alanı kazandırılmalı.? Turizmde sadece Kuşadası ve Didim değil, ildeki tüm tarihi yerler tanıtılmalı.? Her şey dahil sistemiyle ilgili olarak yüzde 40 sınırlama getirilmeli.? Bölgedeki yatırım imkanları tespit edilmeli, bölgeye daha fazla yatırım çekilmeli.? Ecrimisil birim fiyatları düşürülmeli.? Markalaşma için ortak hereket edilmeli.? Eski turistik tesisler bakanlık teşvikiyle yenilenerek butik otel şeklinde düzenlenmeli.? Kamu arazileri organik tarıma açılmalı.? Kentin tanıtımında incir, pamuk ve kestaneden de yararlanılmalı.? Jeotermal potansiyeli iyi değerlendirilmeli.? Turizmcileri tedirgin eden 23.59 konusunu takip için bölge vekilleri bilgilendirilmeli.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!