Manisalı yatırımcılara TKDK desteği

Güncelleme Tarihi:

Manisalı yatırımcılara TKDK desteği
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2016 14:03

MANİSA’daki Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğü, 4 yılda 320 proje sahibine 62 milyon lira destek ödedi.

Haberin Devamı

TKDK Manisa İl Koordinatörü Kürşat Dağdelen, kurumun faaliyetleri hakkında bilgi verdi. TKDK İl Koordinatörlüğünün 2012 yılında kurulduğunu, bu tarihten itibaren kurumca çıkılan çağrı ilanlarında toplam 320 proje sahibi ile sözleşme imzalandığını kaydeden Dağdelen, bu projelerin toplam yatırım tutarının 144 milyon lira olduğunu söyledi. Dağdelen, "Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin eş finansmanıyla Türkiye’nin 42 ilinde uygulanacak olan IPARD II programı kapsamında, faydalanıcılara uygun harcamalar karşılığında yüzde 50 ile yüzde 70 arasında hibe desteği sağlanacak. Manisa’da TKDK İl Koordinatörlüğü 15 Şubat 2012 tarihinden beri faaliyet göstermektedir. Bu tarihten itibaren kurumca çıkılan çağrı ilanlarında toplam 320 proje sahibi ile sözleşme imzalanmıştır. Bu projelerin toplam yatırım tutarı 144,3 milyon lira olup, bu yatırımlara ödenecek destek tutarı 72,1 milyon liradır. Bu desteğin 62,8 milyon lirası faydalanıcılara ödendi. Yatırımlar tamamlandıkça desteklerin faydalanıcılara ödenmesine devam edilecek" dedi.

SON TARİH 22 NİSAN

TKDK’nın kırsal alanlarda yaşam kalitesinin ve istihdam olanaklarının artırılarak tarım ve gıda sektörlerinin sürdürülebilir modernizasyonunu ve AB standartlarına yükseltilmesini amaçladığını belirten Dağdelen, "IPARD I programında desteklenen et ve süt besiciliği, et süt su ürünleri işleme tesisleri, kesimhaneler, meyve, sebze paketleme ve depolama tesisleri, arıcılık, süs bitkisi yetiştiriciliği, tıbbi ve aromatik bitkiler, yerel ürünler, el sanatları, kırsal turizm ve kültür balıkçılığına IPARD II dönemiyle manda sütü, manda eti, yumurta tavukçuluğu, kaz yetiştiriciliği ve mantar üretimi eklendi. Ayrıca yenilenebilir enerji yatırımları ile makine parkları da yeni sektörler olarak destek kapsamına alındı. TKDK 2020 yılına kadar uygulanacak olan IPARD II programının ilk başvuru çağrı ilanına 18 Aralık 2015 tarihinde çıktı. Bu kapsamda potansiyel faydalanıcılar tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlar için 26 Şubat 2016, tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması ile ilgili fiziki varlıklara yönelik yatırımlar için 25 Mart 2016 çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme için ise 22 Nisan 2016 tarihine kadar müracaatta bulunabilecek" diye konuştu.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!