Manisa’da elektrik şoku

Güncelleme Tarihi:

Manisa’da elektrik şoku
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2009 00:00

Manisa Belediyesi’ne önceki gün saat 16.30 sıralarında gelen TEDAŞ yetkilileri, beş yıldır ödenmeyen yaklaşık 8 milyon TL’lik borç yüzünden elektrik kesme işlemi başlattı.

Belediye şantiyesi, Zabıta Müdürlüğü, Sinanbey Medresesi, Karaköy zabıta noktası, Belediye Çocuk Merkezi, hal binası, Moris Şinasi ve Manolya Meydanı havuzu, Bozköy Spor Tesisleri, Salı Pazarı pazar aydınlatması ve nikah salonu ile yaklaşık bin 500 kişinin yaşadığı Adnan Menderes Mahallesi su sondaj motorunun elektrikleri kesildi.

MHP’li Cengiz Ergün, parti ayrımı yapmadan çalıştıklarını vurguladı, şunları söyledi: "Beş yıl süren israf, talan ve usulsüzlükler sonucu dar boğaza sokulan ve koma halinde bırakılan Manisa Belediyesi’nin geçmişe ait elektrik borçları bugün Manisalılara hizmet götürmeye çalışan bizlerin önüne set olarak çekilmiş bulunmaktadır. Beş yıl süresince Manisa Belediyesi’nin kapısına gelip vergi, elektrik borçlarını tahsil etmeyi düşünmeyen kurumlar, MHP’nin belediye başkanlığını kazanması sonra, ne hikmetse alacaklarını toplamak için adeta sıraya girmişlerdir. Ben buradan TEDAŞ yetkililerine sesleniyorum ve Manisa’ya su veren diğer su motorlarının da elektriğini kesmesini istiyorum" diye rest çekti.

Vali devreye girdi

İtfaiye ekipleri kapı kapı gezip içme suyu dağıttı, Adnan Menderes Mahallesi Muhtarı Fevzi Kaya, "Bu iki kurum arasındaki davadan vatandaş zarar görüyor. 5 yıldır ödenmeyen borç bugün mü ödenecek. TEDAŞ 5 yıldır neredeydi" dedi. Vatandaşların mağduriyeti üzerine Manisa Valisi Celalettin Güvenç devreye girdi, sondaj motoruna elektrik verildi.

Gaz lambasıyla mum

TEDAŞ’ın elektiği kesmesiyle Manisa Belediyesi karanlığa büründü. Sadece telsizleri ve ALO 153 zabıta hattına gelen telefonları çalışan zabıta memurları, mum ışığında nöbet tuttu, bilgisayar gerektiren işlemler yapılamadı. Çocuk Kültür Sanat Merkezi ve Gençlik Merkezi’nde de zemin kattaki derslikler mum ve gaz lambalarıyla aydınlatıldı. Çalışmayan havalandırmalar yüzünden, çocuklar 35 dereceyi aşan hava sıcaklığında sıkıntılı anlar yaşadı.

TEDAŞ’tan açıklama

TEDAŞ Manisa İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise özetle şöyle denildi:

"Manisalılar’ı zor durumda bırakmamak için müdürlüğümüzce titiz davranılmış ve elektrik borcu az olan ve vatandaşlarımızı doğrudan etkilemeyecek abonelerin haricindeki yerlerin elektrikleri, alacaklarımızın tahsili için ödeme yapılması halinde açılmak üzere kesilmiştir. Asfalt şantiyesinin elektriği kesilirken, belediyenin buradan Adnan Menderes Mahallesi su sondajını beslediği il müdürlüğümüzce bilinmediğinden herhangi bir kasıt olmadan kesilmiş ve bu abonenin su pompalarını beslediği öğrenildiği anda elektrik açılmıştır."

Abonelere ödeme kolaylığı sağlandığı belirtilen açıklamada, "Hiç ödeme yapmadan elektrik kullanımı mümkün değildir. Manisa Belediyesi’nin Şubat 2009’dan itibaren elektrik bedellerinden hiç ödeme yapmama davranışına son vererek, bir an önce imkanları dahilinde ödemelere başlamasını bekliyoruz" ifadelerine yer verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!