Makedonlar Türk yatırımcı arıyor

Güncelleme Tarihi:

Makedonlar Türk yatırımcı arıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2011 00:00

TAM üyelik sürecinde AB mevzuatına uyum çalışmalarını tamamlamayan Makedonya, ülkeye yabancı yatırımcı çekmek için dünya çapında yatırımcı avına çıktı.

Haberin Devamı

Yabancı Yatırımlar ve İhracatı Tanıtma Ajansı’na bağlı 32 ticari ataşe Başbakan Nikola Gruevski’nin özel talimatıyla tüm dünyaya dağıldı. Türkiye’de görevlendirilen 3 ticaret ataşesi de, yatırım yapacak sanayici arıyor. Yabancıların tamamı kurulacak 11 serbest bölgede yatırım yapacak ve 99 yıl boyunca vergiden muaf tutulacak, 10 yıl süreyle gelir ve kurumlar vergisi ödemeyecek, Makedonya ile Türkiye arasındaki anlaşmalar gereği Makedonya’da vergilendirilen kazanç Türkiye’de vergi dışı kalacak. Yatırım yapanlar hükümet tarafından belirlenen teşviklerden yararlanabilecek, serbest bölgeden elde edilen gelir yurtdışına serbestçe transfer edilebilecek.

GELEN KAZANIR

Ege Bölgesi’nden sorumlu Ticari Ataşe Alev Sulejman, AB’ye tam üyelik öncesinde yatırım yapanların kazançlı çıkacağını söyledi. Doğaya zarar vermeyen tüm sektörlere açık olduklarını ve kurulacak tesislerin tüm alt yapılarının devlet tarafından karşılanacağını ifade eden Sulejman, “Serbest bölgelerden biri bitti, 3’ü mayıs ayında tamamlanacak. Türkiye’den getirilen hammadde işlendikten sonra Avrupa’ya gümrüksüz satılabilecek. Makedonya’da ücretler de avantajlı. Kalifiye bir eleman 250 Euro civarında maaş alıyor” dedi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!