Maaş eylemi sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Maaş eylemi sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2014 01:31

KARABAĞLAR Belediye şirketi Karbel'de çalışan 970 işçinin iki aylık maaşlarını alamadıkları için salı güne başlattıkları eylem taraflar arasındaki görüşme sonucu sona erdi. Karabağlar Belediye Meclisi olağanüstü toplanarak işçilerin maaşlarını ödeneceği, şirket hissesinin satın alınması kararını oybirliğiyle onayladı.

Haberin Devamı

Seçim öncesi dönemden kalan borçlar nedeniyle kaynak sıkıntısına düşen Karabağlar Belediyesi şirketi KARBEL'de çöp, temizlik, park ve bahçeler, idari işler birimlerine çalışan işçiler, iki aylık maaşları ödenmediği için salı ve çarşamba günleri iş bıraktı. Çöpler toplanmadı. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun isteğiyle, başkalık makam aracı dahil şirketin sahibi olduğu 11 aracı 6 Haziran'da satmak için ilan verildi. Toplam 500-600 bin TL'lik bedel beklenen bu girişimin yanısıra bugün olağanüstü toplanan belediye meclisi, KARBEL'in sahibi olduğu beşte bir hissesini satın alma kararını oybirliğiyle verdi. Buna göre hisse 9 milyon TL üzerinde bir bedelle alınacak. Taksit taksit ödenecek bu tutarı yarın, Kaymakamlık'ın kararı onaylamasının ardında şirket hesabına yatırılacak. Yaklaşık 300 bin TL'Lik bu bedelle işçilerin bir aylık maaşları ödenecek. Meclis, ayrıca bütçede yeralmayan şirkete sermaye arttırımı yapılmasını sağlayan ödeneğin koyulması önergesini plan ve bütçe komisyonunu sevketti. Bu ö
nergenin Haziran ayında onaylanmasıyla şirketin sermayesi arttırılarak, kaynak yaratılabilecek.

Haberin Devamı

FAZLA SENDİKAYI ELEŞTİRDİ

İşçileri maaşlarının ödenmesine kararı verilen oylamalarda olumlu oy kullanan Ak Parti Grup Sözcüsü Azad Fazla, isim vermeden yaptığı konuşmada sendikayı ve eylemi eleştirdi. DİSK'in eski bölge temsilcisi olan Fazla, "Yapılan eylem ne işçilere, ne belediyeye ne de kente faydalı olmamıştır. İdare zor durumda kalmıştır. Ak Parti olarak bu kentin sorumluluğunu taşıyarak hiçbir zaman karanlıklarda pusu kurmayacağız" dedi.

SELVİTOPU: "BİZ BUNU HAKETMEDİK"

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise Meclis sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, iş bırakma eylemiyle ilgili olarak "Biz bunu haketmemiştik" dedi. Selvitopu, hisse alımı kararı sonrası yarın (Cuma) bir maaşın ödeneceğini, diğer maaşın da en kısa sürede ödemek için çalışacakalarını söyledi. Şirket araçlarının 6 Haziran'da satışa çıkacağını belirten Selvitopu,"Gerekirse yürürüm. Bu yıl yeni bir araç alamayacağım. Çünkü, bu yılki ödeneği aktardık. Ancak, gelecek yıl Devlet Malzeme Ofisi'nden yerli bir araç alınabilir. Bu yıl şirketin kiralık arabasıyla bir yerden bir yere gideceğim" dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!