Lojistiğin devleri zirvede buluşacak

Güncelleme Tarihi:

Lojistiğin devleri zirvede buluşacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2011 00:03

9’UNCU Uluslararası Lojistik ve Tedarik Zinciri Kongresi, Yaşar Üniversitesi (YÜ) ve Lojistik Derneği (LODER) işbirliğiyle 27-29 Ekim tarihleri arasında Selçuk Yaşar Kampusü ile Çeşme Altın Yunus Oteli’nde düzenlenecek.

Haberin Devamı

YÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Lojistik Yönetimi Bölümü’nce organize edilen kongrenin ana teması, “Değer Çağında Uluslararası Perakende Lojistiği” olarak belirlendi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın da gelmesi beklenen kongreye, Schenker Arkas, Omsan, Borusan, Naklog, Çelik Motor, Bumerang, Mars Lojistik gibi önemli Türk lojistik firmalarıyla dünyaca ünlü lojistik ve perakende uzmanları ve akademisyenler katılacak. Çeşitli konularda mesleki ve bilimsel sunumlar yapılacak.

Lojistik Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Ömer Baybars Tek, “YÜ ev sahipliğiyle LODER önderliğinde gerçekleştirilen ve dünyanın her yanından katılımcıların geldiği kongreler, uluslararası ilişkilerin geliştirilmesine ve Türkiye’nin tanıtımına da çok büyük katkılarda bulunuyor. Bu kongrenin İzmir’in markalaşmasında ve cazibe merkezi olmasında atılan önemli adımlardan birini olacağına inanıyorum” dedi.

Duayene anma

Haberin Devamı

Prof. Ömer Baybars Tek, lojistik biliminin öncüsü ve dünyada ilk lojistik kitabının yazarı olan ABD’nin Michigan Üniversitesi’nden Prof. Donald J. Bowersox’un kısa bir süre önce hayatını kaybettiğini hatırlattı. Prof. Tek, “Bowersox kongremize katılacaktı, ancak geçirdiği bir rahatsızlık yüzünden yaşamını yitirdi, kendisi için özel bir anma programı düzenleyeceğiz” diye konuştu.

Ünlü isimler

Kongreye; Prof. James Stock (University of South Florida), Prof. Brenda Stern (Michigan State University), Prof. Antonio Rızzı (Parma University), Prof. Rene De Koster (Erasmus University), Igor Jakomin (Slovenia Ministry of Transportation State Secretary), Prof. Martin Christopher (Cranfield University) ile Yaşar Holding İcra Başkanı Dr. Mehmet Aktaş konuşmacı olarak katılacak. 18 ülkeden yaklaşık 400 lojistik uzmanı yer alacak. 23 oturumda 120 tebliğ sunulacak.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!