Lezzet Durakları

Güncelleme Tarihi:

Lezzet Durakları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2011 22:13

Haberin Devamı

izmir’in mutfağı Lezzet Durağı’nda

CNN Türk televizyon kanalında yayınlanan “Yol Üstü Lezzet Durakları” programının deneyimli sunucusu Mehmet Yaşin, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın konuğu olarak geldiği izmir’de Ege ve izmir mutfağını tanıtacak. Konak ilçesinde 6 ayrı mekanda yapılan çekimler bugün 14.00’te yayınlanacak. Programın ikinci bölümü ise 29-30 Ocak tarihlerinde aynı saatlerde izlenebilecek. Kentte kaldığı üç gün boyunca izmir’in tarihi ve lezzetlerinin tanıtımını yapmak için çekimlerini gerçekleştiren Mehmet Yaşin, Türkiye ve dünyayı gezdiklerini, ancak izmir’in kendisi için ayrı bir yeri olduğunu söyledi. izmir’de bulunmaktan her zaman keyif aldığını belirten Yaşin, “İzmir’de Ege mutfağı tüm özellikleri temsil ediyorsa, en bülük nedeni ada kültürüdür. Anadolu’nun kırsal mutfağına Ege’nin lezzeti karışınca ortaya müthiş bir mutfak çıkıyor. Balık başköşede oturuyor, Girit’ten gelen otlar, lezzetli zeytinyağı, Balkanlar’dan kopup gelen börek kültürü de bu mutfağın önemli parçası. Hem lezzetli, hem sağlıklı, bir de izmir’deki lezzet durakları gerçekten çok temiz, şık ve hesaplı. Bizim de amacımız izmir’in Konak ilçesinin bu güzel ve farklı mutfağını Türkiye’ye duyurmak ve tanıtmak” dedi. izmir, (DHA)

Haberin Devamı

Pizza Pizza hedef büyüttüKULLANDIĞI eti kendi üretim tesisinde üreten tek firma olan Pizza Pizza, dünya markası olma yolunda kurum içi eğitimlerine hız verdi. Pizza Pizza çalışanlarının liderlik ve iletişim becerilerinin yanı sıra ekip iletişimi ve kişisel gelişim gibi konularına da odaklanan firma, izmir’de başladığı eğitimlerine istanbul ve Anadolu’da da devam edecek. 32 milyar dolar pizza endüstrisi olan Amerika’da her yıl 3 milyar pizza satıldığına dikkat çeken Genel Müdür Tolga Türker, “Popüler bir yemek olan pizzanın ülkemizdeki en büyük temsilcilerinden biri olarak, yönümüzü daha fazla dünyaya çevirip, tüm birimlerimizde kalite, lezzet ve tazelik unsurlarının bir bütün olarak algılanması ve uygulanması için eğitim seferberliği başlattık. Ülkemiz pizza pazarının bugünkü hacmi 300 milyon dolara ulaştı. Gelecek 2 yıl içinde pazarın iki katına çıkmasını bekliyoruz” dedi. HÜRRİYET / izmir

Haberin Devamı

Şimdi kerevitle kalkan mevsimiSWISSOTEL Grand Efes’in iki özel restoranı Aquarium ve Equinox, deniz ürünleri sevenler için özel mönüler hazırladı. “Tatlı su istakozu” ismiyle de bilinen “kerevit” ve balık severlerin damak tadında farklı bir yere sahip olan “kalkan”dan oluşturulan leziz mönüler konukları bekliyor. Swissotel Grand Efes’in 9’uncu katındaki Equinox, ocak ayından itibaren her ay farklı lezzetleri mevsiminde misafirlerine sunmaya başlıyor.Balık yemenin keyfini suyun yanında değil, içinde yaşatan Aquarium’un her ayın son haftasında sunduğu özel lezzetlerinde ise bu ay kalkan balığı var. Balık tutkunlarının vazgeçilmezi kalkan balığı, usta ellerin yorumuyla 24-30 Ocak tarihleri arasında servis edilecek. izmir, (DHA)

Haberin Devamı

Urla’da balık Sahil’de yenirMehmet KURT / izmir, (DHA)

URLA İskele’de balık yemek isteyenlerin birinci adresi Sahil Restoran oldu. Ekonomik Balık Çiftliği’nin de sahibi olan genç işadamı Yusuf Erboy’a ait olan restoran, deniz mahsüllerindeki iddiasını 7 yıldır sürdürüyor. Restoran’ın yönetimini üstlenen Salih Çetintaş, kilosundan umulmayacak çeviklikle koşuştururken güler yüzüyle çalışanlarına da örnek oluyor. Atatürk’e de hizmet eden babasının mesleğini 40 yıldır sürdüren, Mersin, İskenderun, Antep, Alanya, antalya, Bodrum, Marmaris ve sonrasında izmir’de Mangal ve Kaktüs Restoran şefliği sırasında İzmirliler’in yakından tanıdığı Salih Usta’nın varlığı mekanın popülerliğini arttırıyor. Sahil Restoran’da deniz mahsüllerinin akla gelen tüm çeşitlerini bulmak mümkün. Balıklı böreğin yanısıra kalamar paça çorbası mutlaka tadılması gereken ürünlerden. Güveçte tereyağlı kalamar, güveçte fenerbalığı kavurma gibi çok özel lezzetleri de unutmamakta yarar var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!