Leko sürprizi

Güncelleme Tarihi:

Leko sürprizi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2010 00:00

Galatasaraylı Tomas, Angolalı Fernandes ve Senagelli Mendy’nin ardından 2006’dan beri Monaco’da forma giyen 30 yaşındaki ön liberoyla el sıkışan kurmaylar, Hırvat futbolcuyla dün iki yıllık sözleşme imzaladı.

Haberin Devamı

YABANCI transferinde talip olduğu futbolculara başka kulüplerin de devreye girmesi nedeniyle sıkıntı yaşayan Bucaspor, büyük gizlilik içinde yürüttüğü çalışmanın ardından Monaco’nun Hırvat yıldızı Jerko Leko’yla el sıkıştı. İzmir’e gelen Hırvat futbolcu dün sağlık kontrolünden geçtikten sonra iki yıllık imza attı. Dinamo Zagrep’te profesyonel olduktan sonra 2005’te kulüp rekoru olan 5 milyon 500 bin euroluk bedelle Ukrayna’nın Dinamo Kiev ekibine transfer olan, 2006’da ise Fransa’nın Monaco takımına geçen Leko, Hırvatistan Milli Takımı’nda 49 kez görev yaptı.
D.KİEV’DE DE OYNADI
? Ön libero mevkiinde oynayan 30 yaşındaki futbolcu, uzaktan çektiği sert şutlarla da tanınıyor. Dinamo Zagrep’te forma giydiği dönemde Hırvatistan’da “Yılın futbolcusu” ödülünü alan, Şampiyonlar Ligi’nde Inter ve Arsenal’e karşı sergilediği futbolla dikkat çeken Leko, Dinamo Kiev’de iki Ukrayna, üç Ukrayna Kupası ve iki Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı. Monaco’da 2006’dan beri 42 maçta forma şansı bulan Hırvat yıldız, geçen sezon takımda fazla yer bulamamaya başlayınca ayrılma kararı aldı.
MİLLİ TAKIM’A RAKİP
? Almanya’daki 2008 Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’nin Hırvatistan’ı penaltı atışları sonucu elediği tarihi maçta, Leko’nun değişikliği müsabakaya damgasını vurdu. Normal süresi 0-0 tamamlanan maçın 119. dakikasında Klasnic’le 1-0 öne geçen Hırvatistan’da Teknik Direktör Slaven Bilic, sahaya Leko’yu sürmek istedi, ancak hakem Roberto Rosetti değişikliğe izin vermedi. Bu iki dakikalık sürede (A) Milli Takımımız Semih’le skoru eşitleyip mücadeleyi de penaltılarla 4-2 kazanırken, Leko da Avrupa Şampiyonası’nda ilk kez oynama şansını kaçırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!