Kuzey Ege’de Bayram bereketi

Güncelleme Tarihi:

Kuzey Ege’de Bayram bereketi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2016 16:04

RAMAZAN Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması, Kuzey Ege’de bulunan otel ve pansiyonlardaki rezervasyonları artırdı. Edremit, Burhaniye, Ayvalık, Güre, Altınoluk gibi önemli turizm merkezlerinde doluluk oranın yüzde 80’lere ulaşması bekleniyor.

Haberin Devamı

Ayvalık Turizm Geliştirme Birliği (AYTUGEB) Genel Sekreteri ve Ayvalık Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Ümit Özgültekin, “Bayram tatiller hiçbir yıl Ayvalık için sorun olmadı. Ayvalık, bu bayramda dolu olacak” dedi.

Artık popüler bir durak

Ayvalık Otelciler ve Pansiyoncular Derneği Başkanı Hatice Arga da, turizmde yaşanan olumsuzluklara karşın sektörün umudunu koruduğunu söyledi. Arga, “Turist güneye de kayacak ama Ayvalık artık popüler bir yer oldu. Rezervasyonlar hızla devam ediyor. Ayvalık ve yöresinde bayramda yüzde 80 doluluk olacak. Çünkü yerli halka hizmet edeceğiz. Yabancı grupları ağırlayan bir kaç tesis var. Ancak diğer tesisler yerli turisti ağırlıyor. Umutluyum. Bence bayram tatili iyi geçecek” diye konuştu. 


YÜZDE 70’E ULAŞTI

Edremit Kahveciler Gazinocular ve Otelciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Aydoğan, “Her bayram öncesi yaşanan rezervasyon artışı şimdide söz konusu. Bu iç turizmdeki hareketlilik. Bayram sonrası için çok fazla bir hareket gözükmüyor. Otellerimizde bayram tatili için rezervasyonlar yapılmaya başlasa da pansiyon ve ev pansiyonlar hala boş. Ancak, bayrama yakın pansiyonlarda da rezervasyon hareketliliği yaşanır. Ramazan Bayramı nedeniyle yapılan erken rezervasyonlar ile şu anda 9 günlük tatil için Edremit'te yüzde 70'lik bir kapasiteye ulaşılmış durumda”ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!