Kütüphaneye yazık

Güncelleme Tarihi:

Kütüphaneye yazık
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2000 00:00

Haberin Devamı

Çine Kütüphanesi'ne 15 ay önce Ankara'dan atanan müdür, yarım saat kadar kalıp döndü. Müdürlük kadrosu dolu olduğu için atama yapılamıyor, personel sıkıntısı çekiliyor.

ÇİNE Halk Kütüphanesi Müdürü Sultan Özdemirel, 1998'de emekliye ayrıldı, yerine Kültür Bakanlığı Döner Sermaye Merkezi Müdür Yardımcısı Leyla Önal getirildi, 15 ay önce Çine'ye geldi.

Geldi ve gitti

ÖNAL, Kaymakam Hulusi Kaya'ya önce tayin emrini sundu, ardından da geçici görevle Kültür Bakanlığı'na çağrıldığına ilişkin belge sunup imzalattı. Ankara'daki eski görevine dönen Önal, yarım saat kaldığı Çine'ye bir daha gelmedi.

Tek memur kaldı

EŞİ de aynı bakanlıkta görevli Önal, müdürlük kadrosunun avantaj ve özlük haklarından yararlanırken, kütüphanenin tek memuru Halil Yıldız vekili olarak işi üstlendi. Temizlikten arşive, yazışmadan kalorifer yakmaya kadar her işi yapan Yıldız perişan oldu.

Dernek yardımı

KÜTÜPHANE Koruma Derneği, Yıldız'ın imdadına yetişti, kaloriferci buldu. Okurlar ve öğrenciler de zor durumda kalırken, Çineliler, ‘‘Alt kattaki çocuk kütüphanesi 2 yıldır personel yokluğundan kapalı dururken, memurun hırsı uğruna bu kadroyu kullanması üzücü'' dedi.

Önal’ın derdi müdürlükmüş

KÜLTÜR Bakanlığı Personel İşleri'nden edinilen bilgiye göre, Döner Sermaye İşletmeleri Merkez Müdür Yardımcısı Leyla Önal bakanlıkta müdürlük kadrosu alamadı. Bakanlığın iç bünyesi dışında bir yere müdür olarak tayini yapılabileceği söylenen Önal için kadrosu boşalan Çine Kütüphane Müdürlüğü uygun bulundu. Tayini kabul eden Önal, terfi edip müdür kadrosu aldı. Önal, şimdi Ankara'daki eski işine devam ediyor. Aydın Kültür Müdürlüğü, bakanlığa başvurarak müdürlük kadrosunun boşaltılmasını ve Önal'ın yerine yeni bir müdür atanmasını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!