Kuşadası'nda Kabotaj sevinci

Güncelleme Tarihi:

Kuşadasında Kabotaj sevinci
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2016 15:23

TÜRKİYE'nin önemli kruvaziyer kentlerinden Kuşadası'nda, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı törenlerle kutlandı.

Haberin Devamı


Kuşadası Atatürk Meydanı'nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreniyle başlayan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamalarına Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, CHP'li Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Kuşadası Garnizon Komutanı Hasan Şahin, Liman Başkanı Yaşar Karabacak, denizcilik sektörü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Kuşadası Liman Başkanı Yaşar Karabacak, İstanbul saldırısı nedeniyle buruk bir kutlama yaptıklarını belirterek, "Terör insanlığa karşı işlenen en alçak suçtur. Görevini üstün bir fedakarlıkla yapmaya çalışırken haince şehit edilen askerlerimize, polisimize, güvenlik görevlilerimize ve masum vatandaşlarımıza rahmet diliyorum. Üç tarafı denizlerle kaplı ve denizci ülke olarak Türkiye'nin dünya deniz ticaretinden daha fazla pay alması kaçınılmaz hale gelmiştir" dedi.
Tören sonrasında Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve Liman Başkanı Yaşar Karabacak'ın katılımıyla Kuşadası Ege Ports Limanı'na ait Alexander isimli römorkör ile denize açılarak deniz şehitleri anısına denize çelenk bırakıldı.
Yaşanan terör olayları nedeniyle şehitlere saygı için, gün içinde yapılacak olan gösteri, etkinlik ve yarışmalar iptal edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!