Kültür gezisi

Güncelleme Tarihi:

Kültür gezisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2010 00:00

CHP Karşıyaka Kadın Kolları, İzmir kent gezisi düzenledi. Karşıyaka merkez, Şemikler, Yalı ve Cumhuriyet mahallelerinden 220 kadın geziye katıldı.

Haberin Devamı

Otobüsler ile yapılan geziye katılan 220 kadın, Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi, Ahmet Priştina Kent Arşivi, Ahmed Adnan Saygun Kültür Merkezi, Uşakizade Köşkü’nü gezdi. Daha sonra körfez turu atan kadınlar güzel bir gün geçirmenin keyfini yaşadı. CHP Karşıyaka Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı’ya teşekkür eden kadınlar, kentin güzelliklerini görerek, yaşadıkları şehri daha yakından tanıma imkanı buldukların söyledi. Karşıyaka’daki kadınlarla sık sık değişik etkinliklerde bir araya geldiklerin belirten Nurşen Balcı, “Halkımızın taleplerine göre etkinlikler yapıyoruz. Kentimizin değerlerini daha yakından tanımak için bu geziyi düzenledik. Bizlere destek olanlara teşekkür ediyoruz” dedi.

Anlamlı projede dostluk mesajları

BUCA Belediyesi ile İtalya’nın Cagliari Belediyesi’nin ortakları arasında yer aldığı yürüttüğü “1180 Miles” Projesi İtalya’daki toplantılarla tamamlandı. Buca Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Fen topluluğu ile İtalya’nın Cagliari Belediyesi’nin yürüttüğü “1180 Miles Avrupa Birliği Gençlik Projesi” finali İtalya’nın Cagliari kentinde gerçekleştirildi.
Katılım kavramları
Bu projeyi Buca Belediyesi, DEÜ Fen Topluluğu, Cagliari Belediyesi ve Nur Gençlik Topluluğu birlikte yürüttü. İki ülkede yer alan gençlerin ‘aktif vatandaşlık’ ve ‘aktif katılım’ kavramlarına yönelik farkındalıklarını artırmak ve iyi örneklerin paylaşılmasını sağlamak amacıyla düzenlenen proje kapsamında geçtiğimiz yaz aylarında İtalyan heyet İzmir’de ağırlanmıştı.
Türk Bayrağı verdi
Buca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nuray Ömür, DEÜ Fen Topluluğu Cagliari’de Türkiye adına sunum yaptı. Cagliari Valisi Graziano Milia tarafından karşılanan Türk Heyet, Vilayet Meclisi toplantısında sunum gerçekleştirdi. Cagliari Valisi Graziano Milia kentin flamasını Buca heyetine verirken, Buca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nuray Ömür de flama, plaket ve Türk Bayrağı’nı Cagliari Valisi’ne sundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!