Küllerinden doğdu

Güncelleme Tarihi:

Küllerinden doğdu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2010 00:00

İzmirspor’dan büyük ümitlerle transfer olduğu KSK’de umduğunu bulamayınca yeşil sahalara veda etme noktasına gelen Yiğit İncedemir, kendisini önce Adana DS, sonra Manisa’ya götüren Levent Eriş’in yüzünü kara çıkarmadı.

Haberin Devamı

MANİSASPOR’da son üç sezonda gösterdiği performansla (A) Milli Takım’a giden Yiğit İncedemir, KSK’nin kadrosunda yer aldığı dönemde futbolu bırakmayı bile düşündüğünü açıkladı. 17 Kasım’daki Hollanda maçında forma giyen Kasımpaşalı Yekta gibi İzmirspor’da yetişen 25 yaşındaki Yiğit, 2003’te büyük umutlarla transfer olduğu Karşıyaka’da 4 yıl boyunca beklediğini bulamayınca bonservisini ücretsiz aldığını, kendisini 2007-08’de Adana DS, 2008-09’da Manisa’ya götüren Levent Eriş’in sayesinde futbola dört elle sarılıp (A) Milli Takım’a kadar yükseldiğini ifade etti.
KSK bedelsiz bıraktı
-  Kaf-Kaf’ta Kemal Kılıç, Rıdvan Dilmen, Hüseyin Hamamcı, Feyyaz Uçar, Nurulllah Sağlam, Hayrettin Gümüşdağ ve Turgut Uçar dönemlerinde toplam 28 maçta süre alan, son sezonu olan 2006-07’de 3’ü son haftalarda olmak üzere 5 maçta forma giyen Yiğit, “Koordinasyonumun eksik olduğunu söylüyorlardı. Orta sahada görev yapan isimler de formdaydı. Levent Eriş beni Adana DS’ye almasaydı, futbolu bırakacaktım. KSK’deki alacağımdan vazgeçip Adana’ya gittim. Oradan da yine bonservissiz Manisaspor’a transfer oldum” dedi.
Galatasaray istiyor
-  Manisa’da geçen sezon lig ve kupada 35, bu sezon 12 maçta forma giyen defansif orta saha oyuncusu, “Kariyerimde 19 kez genç milli oldum. En son 2003’te 19 Yaş Altı Milli Takımı’nda yer aldım. Yedi yıl sonra (A) Milli Takım’a yükselmek beni çok mutlu etti. Çok çalışıp kalıcı olacağım. Galatasaray, geçen sezondan beri beni izletiyor. Manisa’dan takım arkadaşım olan kalecisi Ufuk da, G.Saray’ın beni istediğini söyledi. Transfer söylentilerine kulağımı tıkadım. Futbola konsantre oluyorum” diye konuştu.
İzmir’de oturuyor
-  Halen İzmir Hatay’da oturan Yiğit, “İzmirspor’un kapısından 14 yaşında girdim. Türk futboluna birçok isim kazandırmış tarihi kulübün amatör kümede olması beni de çok üzüyor. İnşallah yeniden hak ettikleri yere gelirler” dedi. Futbola Güraltay’da başlayıp İzmirspor’da yetişen futbolcu, 2003-04’te Tufan’la birlikte KSK’ye satıldı. Kaf-Kaf, Tufan’ın bonservisine 120 bin TL öderken, Yiğit’i 80 bin TL’ye aldı. Manisaspor’un sıfır bonservisle renklerine katıp vitrine çıkardığı Yiğit’le 2013’e kadar anlaşması var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!