Kuleye Yunan desteği

Güncelleme Tarihi:

Kuleye Yunan desteği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2009 00:00

2004 Atina Olimpiyatları'nda 3 metre senkronize atlamada Nicholas Siranidis'le çiftlerde altın madalya kazanan Binis, Türk Milli Takımı'nın iskeletini oluşturacak sporcuların yetişmesine katkıda bulunmak için hiçbir ücret talep etmeden İzmir'e geldi.

SPORSEVERLER, İtalya'nın Başkenti Roma'da düzenlenen 2009 Dünya Yüzme Şampiyonası'nı büyük bir zevkle, ama biraz da buruk takip ediyorlar bugünlerde... 18 Temmuz'da başlayan, 2 Ağustos'ta sona erecek dev organizasyonda kule ve tramplen atlama branşlarında ülkemizi temsil eden hiçbir sporcu yok çünkü... Sporcularımız bu kategoride şu ana kadar hiçbir Olimpiyat ve Dünya Şampiyonası'nda yarışma hakkı da elde edemedi. Atlama sporunu geliştirmek için altyapı harekatı başlatan Yüzme Federasyonu, Yunan Olimpiyat Şampiyonu Thomas Binis'i kurs vermek üzere İzmir'e getirdi.

Minik atlayıcılara dört gün boyunca bu sporun inceliklerini öğretecek Binis, ’’Henüz 12 yaşında başladığım profesyonel kariyerimi geçen yıl noktaladım. Hayatımın en unutulmaz anı, vatandaşlarım önünde dünyanın en büyük organizasyonunda altın madalyayı boynuma taktığım andı. İzmir'e gelirken madalyamı da yanımda getirdim. Bu sporda çok çalışıp stilini geliştirmek önemli. Gelecekte uluslararası alanda madalya kazanacak Türk sporcuların yetiştirilmesine katkım olursa ne mutlu bana’’ diye konuştu. Milli Takım Antrenörü Onur Bolluk ise düşüncelerini şöyle aktardı:

30 SPORCU KAMPTA

Narlıdere'de düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda yıldızlar kategorisinde derece elde eden 8-11 yaş grubundaki 30 sporcu İzmir'de bir hafta kampa alındı. Ülkesinde organize edilen 2004 Atina Olimpiyatları'nda 3 metre senkronize atlama kategorisinde Nicholas Siranidis ile çiftlerde altın madalya kazanan Thomas Binis, gelecekte Türk Milli Atlama Takımı'nın iskeletini oluşturacak sporculara eğitim vermek için hiçbir ücret talep etmeden Türkiye'ye geldi.

TESİS SIKINTISI VAR

’’Binis ile Sırbistan'daki organizasyonda tanıştık. Teklifimizi hiçbir ücret talep etmeden kabul etti. 2008 Pekin Olimpiyatları'nda kule atlamada 14 yaşındaki bir İngiliz sporcu yarıştı. Bu branş yurt dışında profesyonelce yapılıyor. Atatürk Yüzme Tesisi'ndeki sünger havuzunda dokuz ay, üç ay ise Narlıdere'de çalışıyoruz. İzmir'de kulesi olan kapalı havuz bulunmaması büyük eksiklik. Yıldız sporcuların kemik ve yağ değerlerini ölçüldü. Bu kampa katılan sporcuların gelecekte Türk atlama sporunu dev organizasyonlarda temsil etmesi için elimizden geleni yapacağız.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!