KÜÇÜKPARK DEĞİL KORKU PARKI

Güncelleme Tarihi:

KÜÇÜKPARK DEĞİL KORKU PARKI
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2013 14:10

BORNOVA’da özellikle üniversite öğrencilerinin uğrak yeri olan Küçükpark’ta yaşanan ölümlü kavgalar bölgede tedirginlik yarattı, önlem alınması istendi.

Haberin Devamı

4 Nisan’da bir bara girip müzik aleti çalıp para almak isteyen grupla çalışanlar, silahlı kavgaya tutuştu. Açılan ateş sonucu, müzik aletiyle içeri girmeye çalışan 19 yaşındaki Erdinç Ergat yaşamını yitirdi, üç kişi yaralandı. Bir ay sonra bölgedeki farklı bir barda çıkan ikinci olayda iki grup arasında kavga çıktı. Bir kişi bıçakla, kavgayı görüp ayırmak isteyen bir sivil polis memuru da başına vurulan sandalyeyle yaralandı.

Kahkahalı pusu

Son olarak bar işletmecisi 31 yaşındaki Erkan Kaya işyerini kapatıp bir yakınını ziyaret ettikten sonra apartman merdivenlerinden inerken bina içinde ve dışında bekleyen yaklaşık 8 kişinin muştalı, yumruklu, tekmeli saldırısına uğradı. Saldırganlar, Kaya’yı dışarı çıkardı, kesici ve delici aletlerle de yaraladı, başını bir işyerinin buzdolabı vitrinine defalarca vurdu. İki araçla kaçan şüphelilerin, kahkaha atıp, “Seni bu hale getireceğimizi söylemedik mi” diye bağırdığı ileri sürüldü. Hastanede yaşamını yitiren işletmecinin eşi Betül Kaya’nın sekiz aylık hamile olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Rant yüzünden mi

Bölgede yaşayan vatandaşlar ve esnaf kavgalar nedeniyle tedirgin oldu. Özellikle işletmelere gelen kalabalık grupların çıkardığı kavgaların temelinde ekonomik savaş bulunduğu ileri sürüldü. Polisin olayları soruşturduğu, olası bir çete yapılanmasının araştırıldığı kaydedildi. Kentin eğlence merkezi Alsancak’a son dönemde en büyük rakip olan, çok sayıdaki bar, kafe-bar ve restoran gibi işletmeler ile cazibe merkezi haline gelen Küçükpark’taki bu kavgaların, birbiriyle bağlantılı olup olmadığının üzerinde durulduğu öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!