Küçükbay; Peşini bırakmayacağım"

Güncelleme Tarihi:

Küçükbay; Peşini bırakmayacağım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2015 14:51

KÜÇÜKBAY Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay, yağ sektöründeki sahteciliğe karşı başlattığı mücadelede pes etmeyeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Hem zeytinyağında hem çiçek yağında ucuz yağlarla karışım yaparak tüketicileri aldatanlara karşı yaptığı açıklamalarla kamuoyunun dikkatini çeken Küçükbay Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay, "Kalite, ileri teknoloji, ürün çeşitliliği ve üstün kapasite anlayışımızla ülke ekonomisine katkı sağlamaya, tüketicilerimize de kaliteli ürünler sunmaya devam ederken sektörümüzün kanayan yarası tağşişle de savaşmaya sonuna kadar devam edeceğiz" dedi. Temmuz ayında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın sitesinde yaptığı açıklamayı da hatırlatan Küçükbay, "Bunları söylemek ve firmaları ifşa etmek yetmiyor. Daha büyük güç birliklerine ihtiyacımız var. Adı açıklanmayan daha pek çok firma hala piyasada yer alıyor. İnanıyoruz ki devletimizin en üst makamında yer büyüklerimizin de tağşişle ilgili çalışmaları var. Hileli ürün ile haksız rekabet yaparak halkımızın sağlığıyla oynayan düzenbazlar konusunda önemli adımlar atıyorlar. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’mız bizimle iletişime geçti. Devletimizin de desteğiyle bu hilebazların kökünü kurutacağız" dedi.

Haberin Devamı

Ahmet Küçükbay, merdiven altı olarak tabir edilen kayıt dışı ve hileli ürün üreten firmaların derhal tespit edilerek gereğinin yapılması konusunda tüketiciyi de duyarlı olmaya davet etti. Küçükbay, "Konu hakkında halkımız da duyarlı olmalı. Gördüğü, bildiği, duyduğu merdiven altı firmaları zabıtadan polise, Gıda Mühendisleri Odası ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na kadar şikayet etmeli. Tüketicimiz uyanık olsun, gözünü bu hilebazlardan ayırmasın" dedi.

Küçükbay, özellikle 5,10 ve 18 litrelik ambalajlı yağların yağ asitleri kompozisyonu kontrollerinde yüzde 100 e varan oranda farklı yağlar çıktığı görüldüğünün altını çizdi. Denetim ve cezaların caydırıcı olması gerektiğini savunan Küçükbay, "Bu durumda cezai şartlar mevcut yasalar çerçevesinde parasal anlamda bunu yapan üretici firmaya birincide 10, ikincide 20, üçüncüde 30 misli para ve meslekten men edilme gibi cezalar, yasal yaptırımlar uygulanmalıdır ki caydırıcı hale gelsin. Aksi halde bu işlere tevessül eden hilebazlar bu haksız kazançtan ve halkımızı aldatmaktan asla vazgeçmezler" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!