KSK"nın kozu gençler

Güncelleme Tarihi:

KSKnın kozu gençler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2009 00:00

Kaf-Kaf'ı 1986-87 sezonunda Bayanlar 1.Ligi'ne çıkaran, 19 yıl sonra yeniden dümene geçen 60 yaşındaki İmren, altyapıdan yetişen voleybolculara güveniyor. ’’Başarı için sadece para yetmiyor’’ diyen İmren, Play-Off'a kalmayı hedeflediklerini ifade etti.

İZMİR'in Aroma Bayanlar Voleybol 1.Ligi'ndeki tek temsilcisi DYO Karşıyaka'nın dümenine 19 yıl aradan sonra yeniden geçen Abdullah İmren, yeşil-kırmızılı ekibin özüne dönerek başarıyı yakalayacağını söyledi. ’’Bu takımı tarihinde ilk kez 1986-87 sezonunda altyapıdan yetiştirdiğimiz gençlerle lige çıkardık’’ diyen İmren, ’’DYO Karşıyaka, o tarihten beri hiç küme düşmedi. Şimdi düşmemizi bekleyenler var, ama hayal kırıklığına uğrayacaklar’’ dedi. Hollanda'da da görev yapan, 1996 yılından beri ilk kez bir Türk takımını çalıştıran İmren, DYO KSK'yi ve yeni sezondaki hedeflerini DHA'ya değerlendirdi:

ERKEKLERİ DE ÇALIŞTIRDI

’’İzmir'de 1949 yılında doğdum. Antrenörlüğe 1968 yılında, henüz 19 yaşındayken İzmir Kız Lisesi'nde başladım. Karşıyaka'da 1986-1990 yılları arasında görev yaptım. Hem erkek, hem de kız takımını çalıştırdım. Bayanlarla 1986-1987'de mahalli kümeden terfi maçlarına katılıp lige çıktık. Erkek takımı ise 1989'da faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldı. Altyapımızdan yetişen, İzmirli kızların forma giydiği bir takımımız vardı. Şimdiki Şube Başkanı Yücel Gönül de o dönemde yönetiminde yer alıyordu.

HOLLANDA'DA GÖREV YAPTI

Daha sonra 1990-1996 yılları arasında İzmir Rutospor'da görev aldım. Lige çıkardığım o takımın adı daha sonra Türk Standartları Enstitüsü ve Fıratpen oldu. Tekstil işi için gittiğim Hollanda'da, Almelo şehrinin mahalli takımını dört yıl çalıştırdım. Küme düşen takımı profesyonel lige taşıdım. Geçen sezon Karşıyaka'nın maçlarını izleyip videoya kaydettim. Yaşımın 60 olmasına bakıp aldanıyorlar, ama beyin yaşım 60 değil. Bizim 20 yıl önce kız takımında kullandığımız servisi şimdi kullanıyorlar.

YEPYENİ BİR KADRO

DYO KSK geçen sezon tarihinin en pahalı kadrosunu kurup Play-Off'ta ilk turda elendi. O takımdan Pelin, Tülin, Gözde, Melisa, Arzu Aban, Petra, Valeska ve Milena ayrıldı. Şükran ve Tuğba halen kadroda. Altyapıdan Ece, Gizem, Rabia, Pelin Eymen, Gamze, Hande ve Tülay'ı ekibe monte ettik. Gençlerden dördü lig kadrosunda olacak. Transferde aldığımız Tuba, Aslı, Rus Nataly Korobkova ve ABD'li Kara Uhl takıma büyük katkı yapacak isimler. Nataly Amerika'da üniversite takımında oynadığı için tekniği çok iyi.

ÜCRET UÇURUMU YOK

Bir orta oyuncu daha alıp transferi kapatacağız. Ekim ortasında başlaması planlanan lige kadar hazır olacağız. Geçtiğimiz yıl Pelin, Valeska gibi oyuncular çok yüksek rakamlar aldı. Biz çok mütevazı bir bütçeyle yola çıkıp aralarında ücret uçurumu olmayan isimleri seçtik. Başarı için bu da şart. Eczacıbaşı, Vakıfbank ve Fenerbahçe 5-6 milyon TL'lik kadrolar oluşturuyor. Bu bizim bütçemizin 10 katı. Ama başarı için sadece para yetmiyor. Üstelik Telekom şubesini kapatıp Vakıfbank'a destek verme kararı aldı. Aslında gençlik kulüplerine destek olmaları gerekirdi.

HER SEZON İKİ GENÇ

Teknik ekibin hepsi voleybolu bilen, seven insanlar. Yardımcım Tamer Çamlıbel, İzmirspor ve Hisarbank'tan öğrencim. Bizim gerçek hedefimiz Karşıyaka'da yeniden bir altyapı idolü oluşturup her yıl as takıma en az 2 genç kazandırmak. Bundan büyük başarı olmaz. Şu an gençlerin seviyelerini yükseltmek için çalışmalar yapıyoruz. Kadrodaki her oyuncunun, her mevkide oynamayı öğrenip tek yerde görev yapmasını istiyorum. Komple oyuncular olmalılar. Gençlerin gözünde başarılı olmak için gerekli ışığı görüyorum.

İZMİRLİLERE ÖNCELİK

Arkas da altyapıya önem veriyor, ama İzmirli oyuncu yetiştirmiyorlar. Önceden milli takımlarda birkaç İzmirli sporcu oynardı. Biz bunu da sağlamak istiyoruz. Bu sezonki hedefimiz Play-Off'a kalmak. Avrupa'da dört yıllık cezamız sürüyor. Avrupa'ya gitmedikten sonra dev bütçeli takımlarla şampiyonluk yarışında olmak gereksiz. Karşıyaka, bu ligin en köklü ekiplerinden. Spor hedef için yapılır. Hedefsiz olmaz. Takımda Karşıyakalılık ruhunu yeniden yaratıp Play-Off'a çıkacağız.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!