Köpeği serbest bırakma cezası

Güncelleme Tarihi:

Köpeği serbest bırakma cezası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2011 00:00

Halit Ateş Korkmaz’ın köpeği Paskal’ın zarar vermesinden korkan German, ‘Cuiçy’sinikucağına aldı. Ancak Paskal saldırdı, German’ı yere düşürüp ısırdı, sonra küçük köpeği parçalamaya çalıştı.

Haberin Devamı

Korkmaz ve çevredekilerin yardımıyla German ve köpeği yaralı kurtuldu. German tedavi edildi, köpeği can verdi.

Tehlike davası

German, avukatı Yusuf Akın aracılığıyla, Korkmaz’ı savcılığa şikayet etti. Savcı, Korkmaz hakkında, ‘Hayvanın tehlike yaratabilecek şekilde serbest bırakılması ihmali’ suçundan ceza davası açtı. İzmir 13’üncü Sulh Ceza Mahkemesi’nde açılan davada Korkmaz’a 6 aya kadar hapis ya da adli para cezası verilmesi istendi. Korkmaz savunmasında, Paskal’ı dolaştırmak için parka çıkardığını, tasmasından tutup gezdirdiğini, severken bir andan elinden kaçtığını iddia etti, “Köpeğimi yeterince kontrollü ve sıkı tutmamış olabilirim. Ama ihmalim olmadığını düşünüyorum. Hanımefendiye başka köpek almayı da teklif ettim, ancak kabul etmedi” dedi.

Haberin Devamı

Hakim Abbas Balkal, Korkmaz’a toplam 3 bin lira adli para cezası verdi, hükmün açıklamasını geri bıraktı. German, “Ceza biraz olsun acımı hafifletti. Şimdi tazminat davası da açacağım. Sokakta herkes köpeğine sahip çıksın. Verilen karar örnek bir karar. Bundan böyle her köpek sahibi daha dikkatli olacaktır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!