Konyalılar pilav günü

Güncelleme Tarihi:

Konyalılar pilav günü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2008 00:34

Mehmet Biçer
İZMİR’de yaşayan Konya’lıların geleneksel 6. pilav şenlikleri büyük bir katılım ve coşkuyla Buca gölet açık hava tiyatrosunda yapıldı.

Açılış saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mız büyük bir çoşku ve tüm gelenlerin katılımıyle okunarak başlandı. Daha sonra Onuncu Yıl Marşı okundu.

Bu etkinliğe Konya’daki bir çok dernek de katıldı. Konya kaşık oyuncuları ekibi oyunlarını sergilediler.

Coşkun Sabah geceye büyük renk kattı.

Buca Belediye Başkanı Cemil Şenboy hemşerileriyle beraber Konya halk oyunlarına iştırak etti. İnsan hayatında doğduğu yer ile doyduğu yerin çok önemli olduğunu söyleyen Şenboy, Coşkun Sabah’nın gönüllere taht kuran ve o tahtan inmeyen bir büyük sanatkar olduğunu belirtti.

Çalışkan dede Mehmet Biçer

SUPER dede 85 yaşındaki Ahmet Çakmak, bu yaşına rağmen aile büçesine katkıda bulunmak için çalışmaya devam ediyor. Dinç ve sağlıklı kalmayı buna borçlu olduğunu söylüyen Çakmak, "Eğer çalışmazsam hasta olurum" diyor.

Gençlikten şikayetçiyim

Kars’tan İzmir’e gelip Uzundere köyüne yerleştiğini söyleyen Ahmet Dede, "Çok küçük yaştan bu yaşa kadar durdurak bilmeden çalışıyorum. Artık çalışma benim için hava ve su gibi. Çalışmazsam hemen hasta olurum. Şimdiki gençlerden şikayetçiyim. Nesil malesef çok tembelleşmiş ama harcamaya gelince varsa bol bol harcıyorlar" diyor.

Kirvem olur musun şöleni bayismet

MANİSA Belediyesi ve Kimse Yokmu Derneği Manisa Şubesi işbirliği ile başlatılan "Kirvem Olur musun" sünnnet kampanyasında 300 yoksul çocuk sünnet ettirildi. 24 Ağustos’ta Laleli Kapalı Pazaryeri’nde hazırlanan şölen alanında cıvıl cıvıl sünnet giyimli çocuklar oradan oraya koşarken ailelere de ayran ve pilav ikram edildi. Kirve olmak isteyen vatandaşlar 100 YTL katkıda bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!