Komşu destek bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Komşu destek bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2015 11:08

MİDİLLİ Belediye Başkanı Spiros Galinos, ‘2021 Avrupa Kültür Başkenti’ olmak için başvuru yaptıklarını söyledi, bu konuda Türkiye’nin de katkılarını beklediklerini belirtti.

Haberin Devamı

Adanın turizm potansiyeliyle ilgili beklentilere ilişkin olarak Türk kentleriyle yapılan görüş alışverişinin kendileri için büyük anlamı olduğuna dikkat çeken Galinos, “Midilli olarak, 2021 Avrupa Kültür Başkenti olmaya adayız. 2021 için kültür başkentleri Yunanistan ve Romanya’dan seçilecek. Yunanistan’dan 20 aday var. Şubat 2016’da seçimle aday sayısı 5’e inecek. Haziran 2016’da da temsil edecek kent açıklanacak” dedi.
Ortak program 2016 ile 2021 arasının hazırlık dönemi olacağını dile getiren Galinos, bu dönemde Türkiye’yle ortak programları yaşama geçirmek istediklerini paylaşarak, “Bu konuda İzmir Büyükşehir, Konak, Karşıyaka ve İstanbul Beşiktaş belediyelerinin yetkilileriyle görüş alışverişinde bulunduk. Bu kentlerle karşılıklı ilişkiler geliştirmek istiyoruz. Ada, doğası ve mimarisiyle, Osmanlı’dan kalma eserleriyle, gastronomi turizmiyle pek çok özelliği bünyesinde barındırıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Komşu destek bekliyor

Karaburun’a gümrük kapısı

Turizmde kendilerini ‘geride kalmış’ olarak nitelendiren Galinos, kaybedilmiş zamanı kazanmaya çalıştıklarını vurgulayarak, ekledi: “Ancak bu kayıp bize gelişme fırsatı da veriyor. Adaya gelen turist sayısında artış var. Bunu daha da geliştirmek istiyoruz. Türkiye’den 2013’te 45 bin, 2014’te 55 bin, 2015’te ise şu ana kadar 70 bin turist geldi. 2016’da hedefimiz 150 bin kişi. 3’üncü gümrük kapısının da Karaburun ile Plomari arasında açılması için çaba sarf edeceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!