Kocaoğlu yüreklere su serpti

Güncelleme Tarihi:

Kocaoğlu yüreklere su serpti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2015 01:36

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bergama’nın, Madra Dağı eteklerindeki mahallelerini ziyaret etti. Bölgedeki bazı yerleşimlerde su sayaçlarının geç okunduğunu hatırlatan Kocaoğlu, "Vatandaşlarımız merak etmesin. Kaç ay geç okunduysa faiz uygulanmayacak ve geç okunduğu ay kadar, yani 6 ay sonra okunduysa 6 taksit, 10 ay sonra okunduysa 10 taksit yapılacak. Kademe sistemi zaten köylerde uygulanmıyor" dedi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeni yılın ilk günlerini İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırlarına bağlanan kentin kuzeyindeki ilçelerde geçirdi. Geçen cuma günü başlayan ve hafta sonu devam eden program kapsamında ilk önce Dikili’ye ardından Kınık ve Bergama’ya geçen Başkan Kocaoğlu, üç gün boyunca 32 mahalleyi ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinledi. Başkan Kocaoğlu’nun son günkü durağı Bergama oldu. Kocaoğlu, Madra Dağı eteklerinde yer alan Örenli, Tırmanlar, Çeltikçi, Akcenger, Karalar, Kırcalar, Topallar, Oruçlar ve Sınırada mahallelerini ziyaret etti. Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’in de eşlik ettiği ziyaretlerde muhtarlardan gelen talepleri değerlendiren Başkan Kocaoğlu, vatandaşların sorunlarını da tek tek dinledi.

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 4 yıl boyunca yatırımlarını yeni bağlanan ve hizmet alamamış mahallelere yoğunlaştıracağını söyleyen Başkan Kocaoğlu, köy statüsündeki yerleşimlerde okunmayan su sayaçları ile ilgili sorulara da yanıt verdi. Yeni yasayla yerel seçimlerin ardından 9 ilçe, 23 belde ve 430 mahallenin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlandığını, abone devir işlemlerinin belirli bir süreç gerektirmesi nedeniyle bazı yerleşimlerde sayaçların geç okunduğunu vurgulayan Başkan Kocaoğlu, "Vatandaşlarımız merak etmesin. Kaç ay geç okunduysa faiz uygulanmayacak ve geç okunduğu ay kadar yani 6 ay sonra okunduysa 6 taksit, 10 ay sonra okunduysa 10 taksit yapılacak. Kademe sistemi zaten köylerde uygulanmıyor" dedi. Başkan Aziz Kocaoğlu, köy statüsünde olan yasayla ve mahalleye dönüşen yerleşimlerde, suda yine yasa gereği, 5 yıllık süre içinde "indirimli tarife" uygulandığını hatırlattı.

Ziyaret programını Madra Dağları’ndaki en yüksek yerleşim yerleri olan Oruçada ve Sınırada mahallelerinde tamamlayan Başkan Kocaoğlu, "En uzakta da olsanız, biz bir aileyiz. Gücümüz yettiğince hep yanınızda olmaya çalışacağız" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!