Kocaoğlu ve Susam barıştı

Güncelleme Tarihi:

Kocaoğlu ve Susam barıştı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2012 00:00

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Sen bana hesap soracak adam mısın? Burama kadar geldi. Sen kimsin ya” diye bağırdığı CHP Milletvekili Mehmet Ali Susam’dan özür diledi.

Haberin Devamı

İZMİR’de geçen 10 Haziran’da, Tarihi Havagazı Fabrikası’nda genel seçime iki gün kala CHP’nin 26 milletvekili aday adayının tanıtılıp son mesajlarını vereceği toplantıda beklenmedik bir gelişme oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, toplantı öncesi yanında oturan İzmir milletvekili ve adayı Mehmet Ali Susam’a, “Sen bana hesap soracak adam mısın? Yeter, 7 yıldır senden çektiklerimiz. Burama kadar geldi. Sen kimsin ya” diyerek kalktı, salonu terk ederken de, “Sen kimsin? Manyak. Seni aday yapanın Allah cezasını versin” diye bağırdı. Herkes olanları anlamaya çalışırken, Kocaoğlu’nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hazır bulunduğu toplantıda bir basın mensubunun belediyeyi suçlayıcı sorusundan Susam’ı sorumlu tuttuğu ortaya çıkmıştı.Susam susmayı tercih ederken seçimlerden sonra da Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu, ayrıca 20 bin liralık tazminat davası açtı.

İlk girişim avukatlardan

Haberin Devamı

Bu olayla ilgili iki taraf da susmayı tercih ederken, Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonun getirdiği duygusal ortamda geçtiğimiz günlerde birbirlerine yönelik olumlu mesajlarla barışın ilk sinyalini verdi. Geçtiğimiz günlerde Kocaoğlu’nun avukatı Sevil Cengiz ve Susam’ın avukatı Kenan Özkaya bir araya gelip barışın ilk adımını attı. İki avukatın girişimiyle Kocaoğlu ve Susam, Swissotel Grand Efes’te danışmanları, avukatları, bazı basın temsilcileriyle akşam yemeğinde buluştu. Yemeğe önce gelen Başkan Aziz Kocaoğlu, vekil Mehmet Ali Susam’ı öperek karşıladı. Yemekte yanyana oturan ikilinin sıkıntılı dakikaları, Başkan Kocaoğlu’nun çok net mesajlarla özür dilemesiyle sona erdi. Kocaoğlu, şunları söyledi:

Af diliyorum özür diliyorum

Seçim öncesinde hiç yaşamayı istemediğimiz bir durumla karşı karşıya kaldık. O olayın mahçubiyeti içinde altı aydan fazla süre geçti. Bütün katkı koyanlara teşekkür ediyorum. Bugün, bizleri burada buluşturdukları için. Ayrıca bu davete Sayın Susam’ın da olgunluk göstererek katılmasından dolayı huzurunuzda teşekkür ediyorum ve af diliyorum. Özür diliyorum, çünkü o olayda kabahat bendeydi. Şimdi huzurunuzda af dileyerek yanaklarından öpüyorum.”
Susam da teşekkür etti, şöyle konuştu:

Öfkesine yenildiğine inandım

Haberin Devamı

“Siyasi yaşamımda hiç yaşanmamış olmasını arzu ettiğim bu olayın özrünü şahsımdan ve ailemden Sayın Başkanın yapacağına inandığım için geldim. Geçen zaman içinde bugün bizi buraya getiren olaylardan biri Aziz Bey’in o gün ve bugün de yaşadıklarını daha iyi anlamamdan dolayıdır. Yaşadığı sürecin zorluklarında bize karşı haksız bir olay olmuştur. Kendisini en iyi anlayanlardan biriyim, onun da beni en iyi anlayacağını düşünüyorum. Uzun yıllardır hem kamu görevi, hem siyaset yapıyorum. Çok ciddi şekilde siyasetin ve kamu görevinin zorluklarıyla karşılaştım. Bu zorlukları göğüslemek gerekiyor. Bu kırgınlıktan dolayı Aziz Bey’in yaşadığı zorluklarda siyasi yol arkadaşı olarak yanında olamamak beni rahatsız etmiştir. Ben Aziz Bey’in bugün bu konudaki samimiyetine, bir anlık öfkesine yenildiğine, daha sonraki süreçte bunun aşıldığına inanarak geldim. Davetine teşekkür ederim. Bundan sonraki süreçte, bu kentte, Aziz Bey’in Büyükşehir Belediye Başkanlığı, benim de milletvekili olarak bu kırgınlıkların aşıldığı bir süreci beraberce yaşayacağız.” Susam’ın bu gelişmenin ardından ceza ve 20 bin liralık tazminat davasından önümüzdeki günlerde vazgeçmesi bekleniyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!