Kocaoğlu üreticiyle buluştu

Güncelleme Tarihi:

Kocaoğlu üreticiyle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 11:38

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kiraz’da 104 üreticiye 402 adet ücretsiz küçükbaş hayvan dağıttı. Başkan Kocaoğlu, "Tarıma, hayvancılığa verdiğimiz destek ileriye yönelik bir destektir. İnsana yönelik destektir" dedi.

Haberin Devamı

Kocaoğlu üreticiyle buluştu

Yerelde kalkınma hedefi ile tarımı destekleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, üreticilere ücretsiz koyun ve keçi dağıtımını Kiraz’da sürdürdü. "Kırsal Kesimde Gelir Getirici Faaliyetlerin Desteklenmesi" projesi kapsamında verilen eğitimleri tamamlayan 104 üreticiye İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 402 adet koyun ve keçi dağıttı. Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk, muhtarlar, üreticiler ve vatandaşların da katıldığı törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, üreticiyi desteklemek için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kasasından her zaman bu iş için para ayıracaklarını söyleyerek, "4 milyon 300 milyon hemşehrimize eşit, adil davranmak zorundayız. Yerinde yaptığımız teşviklerle vatandaşlarımızı bulundukları bölgede geçindirmeye çalışıyoruz. Üreticinin desteğe ve eğitime ihtiyacı var. İzmir Büyükşehir Belediyesi her konuda tasarruf eder. Hesabını kitabını yapar. İş, ’ekonomik mi değil mi?’ diye bakar. Tarıma verdiğimiz destek ileriye yönelik bir destektir. İnsana yönelik destektir. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni en borçlu belediye arasından bugün ülkenin en güçlü kurumu haline getirdim" dedi.

Haberin Devamı

Kocaoğlu üreticiyle buluştu



İlçelerin parke ve asfalt talebinin hepsini kayıt altına aldıklarını, havaların düzelmesi ile birlikte çalışmalara başlayacaklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu, Ak Partililerin kendilerinin kazandığı ilçelere ayrımcılık yapıldığı iddialarına da yanıt verdi. Başkan Kocaoğlu bu iddialara şöyle yanıt verdi,

"Benim kitabımda ne siyasi, ne inanç, ne etnik köken ne de bölge ayrımı var. 12 senedir İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’yım. Duruşum, çoluğum, çocuğum belli. Çocuklarımın belediyeye işi yoktur. Biz atalarımızdan gördüğümüz şekilde, kendi anlayışımız ve vicdanımızla ülkeye olan borcumuzu ödemek için çalışıyoruz. Kesinlikle ve kesinlikle ayrım yapmıyoruz. ’Ayranı kabardı’ derler ya İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkanı’na karşı menfi propaganda, karalama kampanyası maksimum düzeye çıktı. Benim abdestim sağlam. Kendi adıma üzülmüyorum. Aslı astarı olmayan şeyleri belli düzeye gelmiş, siyasette, ticarette belirli bir mevkiye gelmiş insanların söylemesine onlar adına üzülüyorum. Ben dedikodudan anlamam. 68 yaşındayım. Günde ortalama 16 - 18 saat çalışıyorum. Üç yıllık görev sürem içinde İzmirliler’e ’nasıl hizmet eder, zamanımı nasıl boşa geçirmem’ diye çırpınıyorum. Yol ve parke eksikliklerinin bir kısmı bu sene bir kısmı seneye yapılacak. İşten korkmayacağız işi önümüze katacağız yaptığımızı arkamıza atacağız."

Haberin Devamı

Kocaoğlu üreticiyle buluştu


Törende konuşan Olgunlar Mahallesi’nden Nimet Yaygın, üreticilere desteğinden ötürü Başkan Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ederken, Çömlekçi Köyü Muhtarı Nihat Dilber, parke taşı ve asfalt talebinde bulundu. İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer, dağıtılan küçükbaş hayvanların süt veriminin çok yüksek olduğunu belirterek üreticilerden koyun ve keçilere çok iyi bakmalarını istedi. Kiraz Ziraat Odası Başkanı Gürkan Okka da kırsal kalkınma projesinin çok önemli olduğunu belirtti. Kiraz Belediye Başkan Vekili Ali Cura ise Başkan Kocaoğlu’na Kiraz ilçesine verdikleri desteklerden ötürü teşekkür etti. Konuşmaların ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilk kurayı çekerek koyun ve keçi dağıtımını başlattı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar Karaburun, Urla, Kınık ve Beydağ ilçelerinde 772 adet küçükbaş hayvan dağıttı. Kiraz ilçesinde de 402 küçükbaş hayvan dağıtımı ile bu sayı 1174’e ulaştı. Kiraz ilçesinde projeye 2757 üretici müracaat etti. Yoğun talep üzerine öncelikle belirlenen 16 mahalleden 248 üretici 2 grup halinde eğitimlerini tamamladı. Birinci grupta eğitimlerini tamamlayan 104 üreticinin ardından diğer üreticilere de küçükbaş hayvan dağıtımı yapılacak.


BAKMADAN GEÇME!