Kocaoğlu için gönüllü ordusu

Güncelleme Tarihi:

Kocaoğlu için gönüllü ordusu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2014 01:03

CHP’den yeniden aday olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu için Ar-Ge ofisi kuruldu.

Haberin Devamı

Ofiste gönüllüler bir yandan, sosyal medya, multimedya ve call center (çağrı merkezi) çalışması yaparken, diğer taraftan ikna, zaman yönetimi, iletişim teknikleri, algı yönetimi, beden dili ve telefonda konuşma tekniklerini öğreniyor. Hedef, seçmene Kocaoğlu’nu en iyi şekilde anlatmak.
Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde bir iş hanının 300 metrekarelik giriş katında kurulan Ar-Ge ofisinde CHP eski İl Başkan Yardımcısı Yekta Varnalı ve Hüseyin Gündoğu yönetici, Dr. Figen İnci ve Yaşam Koçu Görkem Başaran eğitimci olarak görev alıyor. Ofiste sosyal medya gönüllüleri Kocaoğlu’nun twitter ve facebook mesajlarını güncelliyor, multimedya gönüllüleri, görüntüleri çekiyor, kurguluyor ve paylaşıyor. Büro gönüllüleri çağrı merkezinden seçmene ulaşıyor, saha gönüllüleri ise seçmenin ayağına gidip ikna ediyor.

Haberin Devamı

Kocaoğlu için gönüllü ordusu

Hedef 50 bin kişi
Yaşam Koçu, Kişisel Gelişim Uzmanı Görkem Başaran, sayıları 10 bin olan, ancak 50 bin olması hedeflenen gönüllülere eğitim veriyor. Gönüllüler, iknanın psikolojik eğitimi, zaman yönetimi, algı yönetimi, iletişim teknikleri, telefonda konuşma teknikleri ve beden dili eğitimini aldıktan sonra çalışmaya başlıyor. Başaran, “Gönüllüler telefonda ya da sahada yüz yüze seçmeni iknaya çalışacak. Bunun için diyalog nasıl başlamalı, nasıl bitirilmeli, dirençle karşılaşıldığında direnç nezaket kuralları içinde nasıl düşürülmeli bunun eğitimlerini veriyoruz. Algı yönetiminde sosyal medyadaki bir paylaşımda kullanılan renkler, yazı karakterinin kişiler üzerindeki etkisini anlatıyorum” dedi.
Yekta Varnalı, gönüllülerin çoğunun üniversite mezunu, konusunda uzman kişilerden oluştuğuna dikkat çekerek, Ar-Ge ofisinin seçimden sonra da devam edeceğini anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!