Kocadon, "Yaraları birlikte saracağız"

Güncelleme Tarihi:

Kocadon, Yaraları birlikte saracağız
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2015 18:40

TÜRKİYE’nin turizm başkenti Bodrum, Kurban Bayramı arifesinde yağan şiddetli yağmur ve peşi sıra yaşanan sel felaketi sonrası büyük yara aldı.

Haberin Devamı

İlçe yaralarını sarmaya çalışırken, Kaymakamlık, resmi başvurulara göre 219 işyeri ve 93 ev ile 160 motosiklet, 130 binek araç ve 7 istinat duvarının zarar gördüğünü açıkladı.Ekipler hasar tespit çalışmalarını sürdürürken, Hürriyet’e konuşan Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Kocadon, “Çalışmalarımız gece gündüz devam ediyor. Bodrum Belediyesi olarak elimizden geldiği kadar herkesin yanında olacağız. Büyükşehir’le birlikte yaraları saracağız. Plan, proje, etüd çalışması başlatacağız. Zira, Büyükşehir’e bağlandığımızdan bu yana altyapı yetkileri onlarda” dedi.

Kocadon, Yaraları birlikte saracağız

Ev ve işyerlerinde zarar oluşan vatandaşları ziyaret eden ve ‘Geçmiş olsun’ dileklerini ileten Başkan Mehmet Kocadon, “Çok şükür can kaybı yok. Bodrum tarihinde böyle bir yağmur görmedi. Bodrum’a 1 yılda yağan yağmur 12 saatte düşünce bu felaketi hep beraber yaşadık. Birlik ve beraberlik içinde yaralarımızı saracağız” dedi.

Haberin Devamı

Devlet de el uzatsın
Kocadon, her yıl ülke ekonomisine milyonlarca dolar katkı sağlayan Bodrum’a devletin de yüzünü dönmesi gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti: “Devletin birçok imkanıyla sorunlar minimuma indirilebilir. Türkiye ekonomisine bunca katkı sağlayan Bodrum’u artık görmeliler. Sadece Oasis Alışveriş Merkezi’ndeki hasar 3 milyon TL. Şu anda ekipler hasar tespit çalışmalarına devam ediyor. Yıkılan istinat duvarları ve yollar düşünüldüğünde Bodrum’un zararı 60 milyon TL’yi bulur. Türkiye ekonomisine yılda 2 milyar dolar katkı sağlayan Bodrum’a 60 milyonu çok görmesinler. Ayrıca; Bodrum, Kuşadası, Marmaris ve Alanya gibi turistik yerlerin büyükşehir statüsü tekrar gözden geçirilmeli. Tek yetki olduğunda, kriz anlarında, ani müdahale gerektiren durumlarda yetki karmaşası yaşanıyor. Bazı yapılması gerekenleri araç eksiğimiz olduğu için yerine getiremiyoruz. Muğla bize oldukça uzak. Büyükşehir statüleri coğrafi konuma göre tekrar gözden geçirilmeli. Muğla’nın 5 katı büyüklükteyiz ama onlara bağlıyız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!