Klimada Suudi Japon ortaklığı

Güncelleme Tarihi:

Klimada Suudi Japon ortaklığı
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2015 01:26

2009 yılında Toyota’nın Türkiye distribütörlüğünü Sabancı’dan alarak dikkatleri çeken 10 milyar dolar cirolu Suudi ALJ Grubu, Türkiye’deki üretime yönelik yatırımını, otomotiv yan sanayisinde dünya devlerinden Japon Denso ortaklığı ile İzmir’de yaptı. Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan DJ Cool, klima ve soğutma cihazları üretime başladı.

Haberin Devamı

ALJ Türkiye Başkanı Fady Jameel, ALJ Holding Türkiye CEO’su ve DJ Cool Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Bozkurt, Denso Global Yönetim Kurulu Üyesi Masahiko Ito ve DJ Cool Yönetim Kurulu üyesi ve Genel Müdürü Burak Beşer’in katılımıyla açılan tesis, 5 bin metrekare arazi içinde 3 bin metrekare kapalı alana kurulu. Aylık 1000 adet üretim kapasitesine sahip tesislerde, Türkiye pazarının yanında ihracata yönelik üstün teknolojik ürünlerin üretimi de gerçekleştirilecek.

YOLCUDAN MEDİKALE
DJ Cool Genel Müdürü Burak Beşer sürdürülebilir hizmet kalitesi ile klima ve soğutma sistemleri sektörünün güvenilir çözüm ortağı olmayı amaçladıklarını belirterek, “Bu fabrikada, yolcu taşımacılığında minibüsten başlayıp, otobüse kadar ulaşan yelpazedeki araçların yanı sıra gıda taşımacılığında 1.5 metreküpten 50 metreküpe kadar olan taze ve donuk ürün taşımacılığında kullanılan frigo araçlar ve medikal taşımacılığına uygun ünitelerin üretimini gerçekleştiriyoruz. Ayrıca, farklı sektörlerin özel projeleri için ihtiyaç duydukları ünitelerde yine bu çatı altında üretiliyor. Şu anda 70 noktada servisimiz bulunuyor” dedi.

Haberin Devamı

BEKLENTİ BÜYÜK
Denso Global Yönetim Kurulu Üyesi Masahiko Ito, ileri otomotiv teknolojisi sistemlerinde dünyadaki belli başlı otomotiv imalatçıları için önde gelen bir tedarikçi olduklarını söyledi. Ito “Türkiye, otobüs üretim hacmi ile Avrupa’nın en büyüğüdür; bunun yanı sıra ticari araç soğutucuları ve traktör ve iş makinası kabin klimaları pazarı da oldukça büyüktür. Biz, bu sebeplerle Türkiye’deki tüm müşterilerimizi son derece cazip ürün ve hizmetler sunarak, memnun etmeyi amaçlıyoruz” dedi.

YATIRIMA İSTEKLİ
ALJ Holding Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, havalandırma ve soğutma sistemleri sektörünün önde gelen firmalarından olan Denso ile yapılan bu ortak yatırımın ALJ’nin Türkiye’de yatırım yapma konusundaki istekliliğini ortaya koyduğunu belirtti. ALJ Group’un Türkiye’ye büyük önem verdiğini ve güvendiğini belirten Bozkurt şunları söyledi: “Türkiye’ye 1998 yılında Daihatsu distribütörlüğünde giren ALJ Grubu, 2009’da Toyota’nın resmi Türkiye Distribütörü oldu. Ardından yine Türkiye’de tanınmış bir gruptan bir tüketici finansman şirketi alarak yatırım yaptı. Bundan sonraki önemli adımlarımızdan biri de bugün içinde bulunduğumuz bu üretim tesisi. Denso’yla olan bu birlikteliğimiz ile önümüzdeki 5-10 yıllık süreçte sektörün en büyük firmalarından biri haline geleceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!