Kızlarımı arıyorum

Güncelleme Tarihi:

Kızlarımı arıyorum
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2009 00:00

Berlin’de nikansız yaşadığı eşiyle, annesinin iki çocuğunu kaçırdığını öne süren ve altı özel dedektif tutan Helin Karaaslan, “Beş aydır haber yok, çıldırmak üzereyim” diyor.

Haberin Devamı

BERLİN’de 32 yıldıryaşayan marketler zinciri sahibi Helin Karaaslan (43), kızları Selin (4) ve Edin’i (8) dokuz yıldır nikahsız yaşadığı, çocuklarının babası Zihni Yıldız’ın İstanbul’daki annesi Güzin Kayır’ın (65) yanına yolladı.

Karaaslan, geçen haziran ayında kızlarının Kayır’la tatil yapması için Bodrum Akyarlar’da yazlık kiraladı. Bir süre sonra kızlarından haber alamayan Karaaslan, apar topar Türkiye’ye geldi, Akyarlar’daki villanın terk edildiğini görünce şoke oldu. Soluğu karakolda alan Karaaslan, son zamanlarda araları açık olan Zihni Yıldız ile annesi Güzin Kayır’dan, kızlarını kaçırdıkları gerekçesiyle şikayetçi oldu. Altı dedektif tutup kızlarının izini süren Karaaslan, Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na da suç duyurusunda bulundu. Helin Karaaslan, geçen 21 Ekim’de Kadıköy 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nden Yıldız ve Kayır hakkında tutuklama, çocukların kendisine teslim edilmesi kararı çıktığını öne sürdü. Beş aydır kızlarımı göremediğini, çıldırmak üzere olduğunu vurgulayan, Alman makakmlarının da Yıldız ve Kayır hakkında yakalama kararı verdiği belirten Karaaslan şunları söyledi:

Yunanistan’a kaçıracaklar

“Çocuklarım Alman vatandaşı ve benim velayetim altında. Onları kaçırdıkları için 3-5 yıl hapis istemiyle yargılanıyorlar. Alman makamları eşime daha önce de üç yıl çocuklara yaklaşmama cezası vermişti. Çocuklarımın Yunanistan veya Bulgaristan’a kaçırılacağı duyumunu aldım, hukuki işlemleri başlattım. Çocuklarımı bulmak için çalmadığım kapı kalmadı. Adalete güvenim tam ama nasıl bulunamadıklarına şaşıyorum. Beni dokuz yıl ‘evleneceğiz’ diyerek kandıran ve Alman kadınla evli olduğu ortaya çıkan eşim ve çocuklarımı kaçıran kayınvalidemin ömrümün sonuna kadar peşlerini bırakmayacağım.”
Karaaslan, kızlarını bulmadan kesinlikle Almanya’ya dönmeyeceğini, Yıldız’ın yakınlarından da sürekli tehdit telefonları aldığını söyledi.

Baba ne diyor

Telefonla ulaşılan Yıldız ise “Almanya’dayım, eşimin sorunları olduğu için ayrıldık. Annemin çocukları nereye götürdüğünü bilmiyorum. Sadece sağlıklı oldukları haberi alıyorum, o kadar. Helin mahkemeye başvurmuş, karar aldırmış olabilir. Ancak benim bu konularla ilgili bilgim yok” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!