Kızılay’dan çok ilginç bir konser

Güncelleme Tarihi:

Kızılay’dan çok ilginç bir konser
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2010 00:00

Fuar Açık Hava tiyatorusu 6 Ağustos’ta ilginç bir konsere ev sahipliği yapacak. “Görmedim, Duymadım, Çalıyorum” konserine tüm İzmirliler davetli.

Haberin Devamı

Türk Kızılayı Derneği İzmir Şubesi tarafından, İzmir Atatürk İl Halk Kütüphanesi Görmeyenler Bölümü ve İstanbul İşitme Engeliler Turizm Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği İşbirliğiyle 6 Ağustos 2010 tarihi akşamı Fuar Açık Hava tiyatorusunda “Görmedim, Duymadım, Çalıyorum” konseri düzenliyor.
Dans ve işaret korosu
Grup Laçin’in de konser vereceği gece ayrıca grubun sanat yönetmeni Teoman Dalcı tarafından yapılan üç aylık çalışma ve provalar sonrasında görme engelli grubunun vurmalı çalgılarla gerçekleştirecekleri “Ritm show” ve işitme engelilerin dans ve işaret dili korosu gösterilerinden oluşacak. Konser ile ilgili kurum binasında bir basın açıklaması düzenleyen Türk Kızılayı İzmir Şube Başkanı Prof. Dr. Aslı Özer ücretsiz konsere tüm İzmirlileri destek vermeye çağırıp davet ederek, Kızılay’ın gönüllülük ve ayrım gözetmemek ilkelerinden hareketle, görme ve işitme engelli kişileri, gönüllü faliyetlere yönlendirmeyi hedefleyen çalışmalara başladıklarını, bu çalışmaların insanların dikkatlerini gönüllük ve engellik konularına çekmeyi hedeflediklerini öne sürdü.
Destek verenler
Özer, böyle bir çalışmanın iki engelli grubunu, sanatın gücü ve evrenselliği ile biraraya getireceğini ve böyle işbirliği içine girebiliceklerininde kanıtı olduğunun altına çizdi. Özer, konserin Bak Ambalaj, Megapol İnşaat ve Cicikom firması ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile düzenlendeğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!