Kiralık eczacı diplomasıyla büyük vurgun

Güncelleme Tarihi:

Kiralık eczacı diplomasıyla büyük vurgun
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2009 00:00

Kiraladıkları eczacı diplomalarıyla eczane açan şebeke, ilaçları satılmış gibi gösterip 1 milyon liralık dolandırıcılık yaptı.

Haberin Devamı

İZMİR ve Mardin’de kiraladıkları eczacı diplomalarıyla eczane açan şebekenin, hastanelerdeki temizlik, güvenlik ve sağlık görevlileriyle işbirliği yaparak hastaların sağlık karnelerine, haberleri olmadan ilaç yazarak vurgun yaptığı ortaya çıktı. Sosyal Güvenlik Kurumu yetkililerinin reçete incelemelerinde usulsüzlük tespit edip suç duyurusunda bulunmasıyla İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı.

Hastane personeli sıkı takibe alındı

Araştırmalarda, hastanede tedavi gören hastaların haberleri olmadan adlarına ilaç yazılarak dolandırıcılık yapıldığı tespit edildi. Bu yolla yaklaşık 1 milyon liralık haksız kazanç sağlandığı anlaşıldı. Kimleri belirlenen şebeke elemanları ve bu kişilerle işbirliği yapan hastane personeli takibe alındı. Şebekenin faaliyetleriyle ilgili belgelerin elde edilmesinin ardından da İzmir ve Mardin illerinde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Baskınlarda, eczane sahipleri M.N. (39), S.A. (39), A.Ş. (57), emekli eczacı A.K. (57), eczane çalışanları B.K. (28), İ.A. (22), T.Ö. (19), M.T. (26), F.Y. (40), hastanelerde çalışan temizlik ve güvenlik görevlileri B.D. (28), Y.D. (53), N.D. (24), U.Z. (26), K.G. (28), E.G. (32), A.Y. (35) ile hastane memuru M.A. (28) gözaltına alındı. Zanlılardan F.Y.’nin 4 aylık hamile olduğu öğrenildi. Arama yapılan yerlerde ise, çok sayıda ilaç kupürü ile reçeteler ele geçirildi.

REÇETE BAŞINA PİRİM VERMİŞLER

Haberin Devamı

Gözaltındaki zanlıların verdiği bilgiler şebekenin vurgunda izlediği yöntemi de ortaya çıkardı. Hastanelerdeki temizlik, güvenlik ve sağlık personeliyle işbirliği yapan şebekenin, hastaların haberi olmadan pahalı ilaçların yer aldığı reçeteler yazdıkları, adlarına rapor düzenleyip yazdıkları ilaçları, eczaneden alınmış gibi gösterdikleri saptandı. Diploma kiralayıp eczane açan zanlıların ayrıca, kendilerine ilaçların kupürleriyle reçete getiren kişilere ise pirim verdikleri öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!