Kimi oğlunu kaybetti, kimi savaştan kaçtı...

Güncelleme Tarihi:

Kimi oğlunu kaybetti, kimi savaştan kaçtı...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2015 01:47

BAYRAKLI Belediyesi ile Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) işbirliği ile Nafiz Gürman Semt Merkezi'nde düzenlenen okuma yazma kursundan 25 kadın mezun oldu. Mezunlar arasında iki yıl önce Alaybey Tershanesi'nde yaşanan kazada şehit olan işçi Cafer Kırbaş'ın annesi Azime Kırbaş ile Suriye'deki iç savaştan kaçarak İzmir'e yerleşen hemşire Zeva Ashad da yeraldı.

Haberin Devamı

Bayraklı Nafiz Gürman Semt Merkezi'nde 2014-2015 eğitim-öğretim dönemi okuma yazma kursuna katılarak başarıyla bitiren 25 kadına diplomaları verildi. Diploma törenine birçok kadın çocuklarıyla birlikte katıldı. 2013'te Alaybey Tershanesi'nde yaşanan kazada şehit olan işçi Cafer Kırbaş'ın annesi Azime Kırbaş kursu başarıyla tamamlayanlar arasında yer aldı. Evlat acısını yüreğine gömüp okuma-yazmayı öğrenen Azime Kırbaş kurs katılım belgesini gönüllü AÇEV öğretmeni Serpil Giray'ın elinden aldı.

Kimi oğlunu kaybetti, kimi savaştan kaçtı...


Suriye'deki iç savaştan kaçarak İzmir'e yerleşen hemşire Zeva Ashad da kursta Türkçe okuma yazma öğrenip mezun oldu. Ashad, "Abimle birlikte Türkiye'ye geldik. Annem ve Babam Suriye'de kaldı. Orada Hemşireydim. Burada mesleğimi yapamıyorum, mesleğimi çok özledim. İlk zamanlar konuşmakta ve anlamakta güçlük çekiyordum. Şimdi konuşulanları anlıyor daha akıcı konuşuyorum" dedi.

Okuma-yazma bilmeyen kadınların gündelik hayatında büyük zorluklarla karşılaştığını belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Bayraklı'da okuma-yazma bilmeyenlerin sayısı oldukça yüksek. Bu oranı düşürmek ve en azından vatandaşlarımızın birinci kademe okuma yazma bilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gençlerimizin yanı sıra yetişkinlerimizin de eğitimi için çaba sarf ediyoruz. Hemşerilerimiz istedikleri semt merkezine başvurarak kurs talep edebilir" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!