Kentkart sıktı

Güncelleme Tarihi:

Kentkart sıktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2000 00:00

Haberin Devamı

İZMİR'de metro tam gün sefere başladı, ancak kentkart bulunamaz oldu. Kentkart şirketinin, payını ve kart ücretini düşük bulduğu için misilleme yaptığı öne sürüldü.

BÜYÜKŞEHİR Ulaşım Koordinatörü İsmail Hakkı Acar, kart sıkıntısının sorun yarattığını bildirdi. Acar, şirketin kart fiyatını beğenmediğini bildiklerini, ancak bu nedenle suni sıkıntı iddiasıyla ilgili yorum yapmayacağını söyledi.

KENTKART Genel Müdürü Ercan Ünal, kart sıkıntısının metronun tam gün seferi ve fuar nedeniyle artan talepten kaynaklandığını açıkladı, ‘‘800 bin kart sattık. Belediye ile sorun yok. Hafta içinde kartlar gelecek’’ dedi.

SIKINTI İLK DEĞİL

KENTKART şirketi daha önce nisan ayında Büyükşehir Belediyesi'nin sözleşmede yer alan aylık toplu taşım kartlarının kaldırılması maddesini uygulamaması nedeniyle suni sıkıntı yaratmıştı. Belediyenin aylık kartların Haziran ayında kaldırılacağını açıklaması üzerine, resmi açıklamalarında bir ay sonra geleceği bildirilen kartlar, bir gün sonra bayilere dağıtıldı.

HAZİRAN ayında ise bu kez aylık kartların kaldırılacağı hafta, yeterli stok yapılmadığı için kentkart kalmadı. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi kartların süresini uzatarak, Ağustos ayına kadar süre tanıdı. kentkart şirketinin stok yapmama hatasını değerlendiren Belediye, Ağustos ayındada yılbaşına kadar süre uzatımı yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!