Kenti çocuklar yönetti

Güncelleme Tarihi:

Kenti çocuklar yönetti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2009 00:00

Tüm yurtta olduğu gibi İzmir’de de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Kutlamalar kapsamında ilköğretim okulu öğrencileri İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın başta olmak üzere, sembolik olarak kentin yöneticilerinin koltuklarına oturdu. Çocuk yöneticiler, Ulu Önder Atatürk’ün kendilerine armağan ettiği bu günde bir süre kenti yönetti.

Haberin Devamı

Merve vali oldu

İzmir Valisi Cahit Kıraç’ın makamına, Güzelyalı İlköğretim Okulu 5/A sınıfı öğrencisi 11 yaşındaki Merve Bodugöz oturdu. Merve Bodugöz, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’dan görevi devralan ilköğretim okulu öğrencisi Beyza Kaplan’la telefonda görüştü. Küçük vali, emniyet müdürüne bayram kutlamalarında güvenliği tehdit eden bir olayın yaşanıp yaşanmadığını sordu.

Yuvadan başkanlığa

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Koca-oğlu’nun koltuğuna, Hatay Çocuk Yuvası’ndan Bahar Yılmaz oturdu. Basın Sitesi’ndeki Agah Efendi İlköğretim Okulu 6’ıncı sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Yılmaz’ın yardımcıları ise Adem Dertsiz Çocuk Yuvası’ndan gelen Vali Namık Şentürk İlköğretim Okulu 4’üncü sınıf öğrencisi Murat Demirkol ile Cemal Gürsel İlköğretim Okulu 6’ıncı sınıf öğrencisi Serdar Sarıyıldız oldu. Yılmaz’ı makamında otururken ilk olarak Çocuk Vali Merve Bodugöz aradı ve çocukların 23 Nisan günü belediye otobüslerinden ücretsiz yararlanmasını talep etti.

Haberin Devamı

Valiye bilgiler verdi

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın koltuğuna ilköğretim öğrencisi Beyza Kaplan oturdu. Misaki Milli İlköğretim Okulu 6’ıncı sınıf öğrencisi olan 12 yaşındaki Beyza Kaplan, günlük olaylar hakkında bilgi aldı. Kaplan, ziyaret defterini imzalayıp, kendisini arayan çocuk valiye bilgi verdi. Hüseyin Çapkın’ın çeşitli hediyeler vererek hatıra fotoğrafı çektirdiği Beyza Kaplan, kendisini kentte güvende hissettiğini, ailesiyle korkmadan dolaştığını ve her yerde polis gördüğünü söyledi. Kaplan, ayrıca ileride polis olarak koltuğa tekrar oturmak istediğini de dile getirdi.

Küçük başkandan kütüphane projesi

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın koltuğuna oturan Kazım Karabekir İlköğretim Okulu beşinci sınıf öğrencisi Emine Ece Pala belediye birim amirlerine talimatlar yağdırdı. Eğitim gördüğü Kazım Karabekir İlköğretim Okulu’na spor salonu isteyen, okul bahçesinin yeşillendirmesini talep eden minik başkan, ayrıca gezici tiyatro, kütüphane ve sinema projelerinin yaşama geçirilmesi için çalışmaların başlatılmasını istedi. Emine Ece Pala’nın başkan yardımcılıklarını Ecem Özaltun ile Ceren Özaltun yaptı. Başkan Hakan Tartan, başkanlık koltuğuna sembolik olarak oturan Emine Ece Pala’da, gelecekte bu koltuklarda başarıyla görev yapacak potansiyeli gördüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Kurslara teşekkür

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın koltuğuna Hasan Pınarçalı İlköğretim Okulu 6-B sınıfı öğrencisi Selenay Yıldırım oturdu. Okul Müdürü Özcan Bakır’la birlikte Karşıyaka Belediyesi yeni hizmet binasına gelen Selenay Yıldırım, Başkan Durak’a çiçek verdi. Küçük başkan, Durak’a  Karşıyaka Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi’nin (KARGEM) kursları için teşekkür etti. Başkan, belediyedeki birim müdürlerini telefonla arayarak talimatlar verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!