Kendime yetmek istiyorum

Güncelleme Tarihi:

Kendime yetmek istiyorum
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

İKİ yıl önce dönemin Valisi Erol Çakır'dan fil ayak hastalığının tedavisi için yardım alan 31 yaşındaki Rukiye Satılmış, şimdi de hayatını yeniden kurmak için halk gününe geldi. 4 yaşındaki oğlu Cüneyt'le, halk gününe gelen Satılmış, ‘‘Kalacak yere ve işe ihtiyacım var. Sizin de desteğinizle kendi ayaklarım üzerinde durmak istiyorum’’ dedi.

Almanya'dan yardım eli

VALİ Yardımcısı Turan Eren'e, 2 yıl önce halk gününe katılmasının ve bunun basında yansımasının ardından Almanya'da yaşayan Güler Guther'in, kendisiyle temasa geçtiğini anlatan Satılmış, ‘‘Almanya'da benim için bir dernek kuruldu. Para toplandı ve özel bir klinikte iki yıl tedavi gördüm. 5 yıl daha ilaç tedavim sürecek. Yılda bir kez Almanya'ya kontrole gitmem gerekiyor’’ dedi.

Yine destek bekliyorum

ÇOK ağır olmayan bir işte çalışarak, hayatını yeniden kurmak istediğine dikkati çeken Satılmış, ‘‘Örneğin Kemeraltı'nda bir tezgah açıp, birşeyler satabilirim. Çok uzun süre ayakta kalmamı gerektirmeyen başka işler de yapabilirim. Hastalığım yüzünden eşimle de boşanma kararı aldık. Bu yüzden kalacak yere de ihtiyacım var, destek bekliyorum’’ diye konuştu.

Sıra Belediyede

VALİ Yardımcısı Eren de Satılmış'ın kısa bir süre için Kadın Sığınma Evi'ne yerleştirileceğini belirtti. Daha sonra kiralık bir ev bulacaklarını söyleyen Eren, ‘‘Kemeraltı'na bir tezgah açarak satış yapabilmen için de Konak Belediyesi'ne durumunu anlatıp, izin isteyeceğiz. Yanıt olumsuz olursa, başka bir iş düşüneceğiz’’ dedi.

İzmir Valiliği'nin halk gününe 4 yaşındaki oğluyla birlikte katılan 31 yaşındaki fil ayak hastası Rukiye Satılmış, ‘‘Kalacak yere ve işe ihtiyacım var. Sizin de desteğinizle kendi ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum’’ dedi.

3 ANNE, 3 ACI

Sorunlara halk gününde çözüm

İZMİR Valiliği'nin halk gününe katılan Selma Köksaldı hastanede rehin kalan 26 günlük bebeğini görmek için masrafların ödenmesini, Sevil Başaran ve Zülfiye Aktaş çocuklarının tedavisini istedi. Acil kaldırıldığı Alsancak Devlet Hastanesi'nde doğum yapan Köksaldı, 905 milyon liralık hastane masrafını ödeyemeyince, bebeğinin rehin alındığını belirterek, ‘‘Çocuğumu göremedim bile. Eşim işsiz. Sigortamız yok. Bebeğimi almam için yardım edin’’ dedi.

Eren'den çözüm talimatı

DEPREMZEDE Sevil Başaran, deprem sırasında beşiğinin altında kalarak sakatlanan 2 yaşındaki oğlu Uğur'un tedavi ettirilmesini isterken, Zülfiye Göktaş da 15 aylık ikizleri Veysel ve Ömer Faruk'un adele hastalığı nedeniyle konuşup, yürüyemediğini belirterek, iyileştirilmesini istedi. Halk gününe başkanlık eden Vali Yardımcısı Turan Eren, üç anneye de valiliğin yardım elini uzatacağını belirtti. Eren, Sağlık Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na gerekli yardımların yapılması talimatını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!