Kemalpaşa'daki taş ocağı eyleminde olaylar çıktı

Güncelleme Tarihi:

Kemalpaşadaki taş ocağı eyleminde olaylar çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2015 01:15

İZMİR-İstanbul Otoyolu inşaatında kullanılmak üzere malzeme alınacak taşocağının kurulmak istendiği Kemalpaşa İlçesi Akalan Köyü sakinlerinin başlattıkları eylemde olaylar çıktı. Kadınlı erkekle yaklaşık 200 köylü, şantiye binası, bazı iş makineleri ve kamyonları camlarını kırdı. Bölgede önlem alan Jandarma Robokop timleri olayların büyümesini güçlükle önledi.

Haberin Devamı

Akalan Köyü yakınlarında açılmak istenen taş ocağı için köylüler bir süre önce ’Yürütmenin durdurulması’ istemilye İdare Mahkemesi’ne dava açtı. Başvuru henüz sonuçlanmazken firmanın şantiye kurup hazırlıklara başlaması köylülerin tepkisini çekti. Bir süreden bu yana çeşitli eylemlerle seslerini duyurmaya çalışan köylüler bugün bölgeye iş makinelerin de gelmesi ve çalışmaya başlayacağının duyulması üzerine sabah erken saatlerde kadınlı erkekle bölgeye gitti. Jandarma da önlem aldı.

Kemalpaşadaki taş ocağı eyleminde olaylar çıktı

Ellerinde sopalar da bulunan kadınlı erkekle 200 kadar köylü iş makinelerinin bölgeden çekilmesini istedi. Ancak birsüre sonra şantiyede çalışmanın durmadığını öne süren köylüler şantiye binasını bastı. Şantiyenin camları kırıldı. Köylüler daha sonra bir iş makinesi ile bölgeye getirilen kamyonların da camlarını kırdı. Jandarma Robokop timleri iş makinelerinin etrafını çevirip köylülerin daha fazla zarar vermesini engellemeye çalıştı. Köy Muhtarı Mustafa Çaktuğ, şöyle dedi:

Haberin Devamı

"Köyümüzde taş ocağı istemiyoruz. ÇED raporu da alınmamış. Çalışmalar başladığı zaman başımıza taş yağacak. Kurulmak istenen taş ocağı köye çok yakın. Taş ocağı 200 öğrencinin okuduğu okula 650 metre uzaklıkta. Taş ocağından biran önce vazgeçilsin. Köyden daha uzak bir yerde açılsın."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!