Kelebek dünya pazarına uçacak

Güncelleme Tarihi:

Kelebek dünya pazarına uçacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2012 00:00

Türkiye’yi modüler mobilya ile tanıştıran Kelebek Mobilya’nın yüzde 67 hissesine sahip olan Doğtaş, atağa kalktı. Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan “Bu markayı daha iyi yerlere taşıyacağız” dedi.

Haberin Devamı

Kayserili Özbıyık ve Göknar ailelerinin çoğunluk hissesine sahip olduğu Kelebek Mobilya’nın yüzde 67 hissesini 34.84 milyon lira karşılığında alan Çanakkale’nin mobilya devi Doğtaş, markayı dünyaya yaymaya hazırlanıyor. Doğtaş Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, Türkiye’de 77 yıllık geçmişi bulunan Kelebek mobilyayı daha iyi yerlere taşıyacaklarına inandığını belirterek, “Orada yapacak çok iş var. Kelebek mobilya modüler mobilyada Türkiye’nin öncülüğünü yapmış bir marka. Özellikle yurt dışı pazarlarda da dünya markası olabilecek güzel bir ismi var. Türk Kalite Belgesi alarak hem dış ülkelere ihracatta, hem de yurt içinde yeni bayilikler vererek, Kelebek mobilyayı daha iyi yerlere taşıma planlarımız var. Doğtaş’taki planlarımızı nasıl en iyi şekilde yerine getirdiysek, Kelebek Mobilya’yı da en iyi yerlere getireceğimize inanıyorum. Bu önemli marka ismi Kelebek’i dünya pazarına uçuracağız” dedi.
İki marka sinejisi
Doğan, Kelebek markasının doğduğu yerde Düzce’de faaliyetlerini sürdüreceğini belirterek, burada da ciddi bir istihdam yaratacaklarını anlattı. Doğan, “Her iki markanın birbirine sinerji yaratacağına inanıyorum. Rekabet Kurulu’nun onayından sonra, Kelebek Mobilya’daki büyüme hedeflerini devam ettireceğiz” dedi. Doğtaş’a Biga’da 2012 yılı sonunda 30 bin metrekarelik kapalı bir fabrika alanı daha kazandıracaklarını ve 150 işçi alacaklarını açıkladı.

Haberin Devamı

DARALMA YAŞANIYOR
Ekonomide bir daralma yaşandığına da dikkat çeken Doğan, “Otomotiv sektörü, dayanıklı tüketim maddeleri, beyaz eşya gibi mobilya sektörü de bu daralmadan nasibini aldı. Ciddi şekilde etkilendi. Biz Doğtaş olarak planlarımızı gerçekleştirmede başarılı adımlarla ilerliyoruz. Hedefimiz olan büyümeyi gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

HEDEF BÜYÜDÜ
Doğan, Doğtaş mobilya olarak bu yıl 40. kuruluş yıldönümünü kutladıklarını hatırlatarak, “Kendimize ciddi bir büyüme hedefi koyduk. Doğtaş’la da istediklerimizi gerçekleştiriyoruz. Hedeflediğimiz yeni bayilikleri yerine getiriyoruz. Yurt dışında ciddi bayi açılışlarımız devam ediyor. Azerbaycan Bakü’de gelecek hafta üçüncü bayiliğimizi Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan açacak. Yurt içi ve dışında planladığımız şekilde büyümemizi sürdürüyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!