Kedi öldüren gence 3 ay 10 gün hapis

Güncelleme Tarihi:

Kedi öldüren gence 3 ay 10 gün hapis
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2012 00:00

BORNOVA’da Ekim 2010’da bir sabah büfesini açmaya gelen Ahmet Hüsnü Arda Baran, ‘Yamuk’ adlı hasta ve felçli kedisinin öldüğünü görünce kamera kayıtlarını inceledi.

Haberin Devamı

Baran, kedisini bir gencin tekmeleyerek ve başını ezerek öldürdüğünü belirledi, polise kamera kayıtlarıyla gidip şikayetçi oldu. Polis, kediyi öldürenin Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğrencisi U.G. olduğunu belirledi. Adliyeye götürülen U.G., para cezası kesilip serbest bırakıldı. Baran, avukatı Barış Kaşka aracılığıyla savcılığa gidip şikayetçi oldu. U.G. hakkında İzmir 9’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde, 4 aydan 3 yıla kadar hapis veya adli para cezası istemiyle dava açıldı.
Davanın son duruşmasında hakim, U.G.’nin, kedinin bedeli olarak Baran’ın istediği bin TL’yi ödediğini belirtti. Kaşka, sanığa hapis yerine bir süre hayvan barınağında çalışmasına karar verilmesini istedi. Bu isteği reddedden hakim, U.G.’yi önce 4 ay hapse mahkum etti, ardından 3 ay 10 güne indirip, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Kaşka, U.G.’nin ödediği bin TL’nin Şopengazi Hayvan Barınağı’na bağışlanacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!