Keçici ürünleri zincir mağazalarda

Güncelleme Tarihi:

Keçici ürünleri zincir mağazalarda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2015 01:39

Faydaları her geçen gün daha çok keşfedilen keçi sütü ve süt ürünleri, güçlü Keçici markasıyla zincir mağazalar ve seçkin şarküterilerde yerini aldı.

Haberin Devamı

Keçici, %100 keçi sütünden sağlıklı, katkısız ve doğal ürünlerinin üretiminin her aşamasını kendi bünyesinde gerçekleştiriyor.

2012 yılında kurulan ve üretimini Aydın Söke’deki 2500 dönümlük arazisinin 116 dönümüne kurulu çiftliğinde gerçekleştiren Keçici, sağlıklı koşullarda yetiştirdiği keçilerden elde ettiği % 100 keçi sütünü katkısız ve doğal koşullarda, uzman kontrolünde üreterek kullanıma hazır hale getiriyor. Yaklaşık bir yıldır keçi tereyağını zincir market raflarında tüketicinin beğenisine sunan Keçici, şimdi keçi yoğurdunu da Migros, Tansaş ve seçkin şarküterilerde müşterileriyle buluşturuyor.

Tüketicinin bilinçlenmesi ile son yıllarda gittikçe artan keçi sütü ve keçi sütü ürünleri tüketimi, sektörde üretim yapan firmaları da daha geniş bir yelpazede sağlıklı üretim yapmaya adeta zorluyor. Doğal ortamda, özellikle yeni filizlenen dallarla beslenen keçi, ahırda beslenmediği için suni yem tüketmemektedir. Aynı zamanda radyasyonlu hiçbir gıda maddesi de tüketmeyen hayvanların sütü, bağışıklık sistemine yardımcı olma özellikleriyle de aranan bir gıda maddesi özelliği taşıyor.

Haberin Devamı

Kemal Kayhan’ın sahibi olduğu firma, ürün yelpazesini her geçen gün geliştirmekte ve bir Ege markası olarak dikkat çekmektedir.

Keçi sütü çok değerli

İçeriğindeki yağ ve proteinin inek sütünden daha yumuşak ve ince olması özelliğiyle kolay sindirilen, anne sütüne en yakın süt olması nedeniyle tüketimi günümüzde giderek yaygınlaşan keçi sütü, özellikle çocuklarda görülen laktoz alerjisinde doktorların tavsiyesi olması nedeni ile bilinçli tüketiciler tarafından tercih ediliyor. İnek sütüne oranla daha yüksek kalsiyum içermesinden dolayı, diş ve kemik gelişimini daha çok destekleyen keçi sütü, bebeklerin beslenmeleri, hasta ve sakat kimselerin diyetlerinde pratik ve özel bir yere sahiptir. Keçi sütü, yüksek fosfat içeriği nedeniyle, yeterince et ve balık tüketmeyen toplumlarda beslenmeye önemli bir katkı da sağlamaktadır.
Düzenli olarak tüketilmesi, egzama, astım, sindirim, varisle ilgili bazı rahatsızlıkların ve alerjik durumların tedavisinde yararlı olduğu da belirlenen keçi sütü ve keçi sütü ürünleri, bu özellikler nedeniyle pek çok Avrupa ülkesinde özel sağlık dükkanlarında (Health Shop) özel fiyatlarla satılmaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!