Kavuklar Grubu inşaat atağında

Güncelleme Tarihi:

Kavuklar Grubu inşaat atağında
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2011 00:00

Akaryakıt ve otomotiv sektöründe isim yapan Kavuklar Grubu, 200 milyon dolarlık yatırımla inşaat sektörüne damgasını vuracak. Altındağ’ın çehresini değiştirecek grup, çelik halat fabrikası da kuracak.

Haberin Devamı

İzmir’de otomotiv, inşaat ve akaryakıt sektörlerinde faaliyet gösteren Kavuklar Grubu, gayrimenkul sektöründe üç yıldır çalışmalarını sürdürdüğü projelere bu yıl içinde start verecek. Japon  Tatsuya Yamamoto’nun projelerini çizdiği, Avustralyalı Birget Weber’in iç mimarlığını yaptığı projeler, İzmir’in çehresini değiştirecek. Bu yıl 200 milyon dolarlık yatırımla üç gayrimenkul projesini hayata geçirecek grup, ayrıca inşaat sektörünün büyük oranda ithal ettiği çelik halat fabrikası kuracak.
Kavuklar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk, bu yıl hayata geçecek projelerini Metehan Kavuk’un yöneteceğini belirterek, “Ankara yolu üzerinde inşa edilecek Kavuklar Bayraklı projesinin temeli 15 Şubat’ta atılacak. Bu çok özel proje 100 metre yüksekliğinde 26 katlı olup, 180 ofis yer alacak. 50 milyon dolarlık bu projenin dışında Evka-3’te 10 bin metrekare alana 35 milyon dolar maliyetle kurulacak 60 daireli recidance projesi var. Ayrıca Altındağ’da bin dairenin üzerinde bir toplu konut üreteceğiz. 100 milyon dolarlık bu proje ile Altındağ’ı baştan yaratacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Fabrika Kuruluyor

Çelik halat üretimi için de fabrika kuracaklarını ifade eden Kavuk, 15 milyon dolara malolacağını söyledi. Kavuk, “İzmir-İstanbul otoyolu, Boğaz’a üçüncü köprü başta olmak üzere Türkiye’de gelecek dönemde büyük projeler hayata geçecek. İnşaatlarda kullanılan çelik halat ihtiyacı daha da artacak. Ayrıca ihracat da yapacağız. Fabrikayı yıl sonuna kadar kurarak üretime başlamayı amaçlıyoruz. Bu yatırımla yılda kendi tesislerimiz için 9 milyon Euro’luk ithalattan kurtulacağız” dedi.

Otomotivde 45 bin hedef

Otomotivde 2010 yılında hedeflerine ulaştıklarını anlatan Kavuk, geçen yıl 4 bin 500 araç satıp, 40 bin araca da servis hizmeti sunduklarını açıkladı. Kavuk, “2011 yılının daha iyi olacağını düşünüyoruz. Bu yıl 5 bin 500 araç satışı ile, 45 bin araca servis hizmeti vermeyi hedefliyoruz. Geçen yıl hazır beton işimizde de yüzde 20 büyüdük” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!