Karşıyaka’da olimpizm ruhu

Güncelleme Tarihi:

Karşıyaka’da olimpizm ruhu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2011 00:00

SPOR Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi’nin ilk durağı olan İzmir’deki açılış, Mavişehir İlköğretim Okulu Salonu’nda yapıldı.

Haberin Devamı

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK), Milli Eğitim Bakanlığı’nın işbirliği ve Samsung Electronics’in desteği ile gerçekleştirilen Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi’nin (OLİ) bu yıl üçüncüsü yapılıyor. OLİ eğitim projesinin ilk durağı olan İzmir’deki açılış Mavişehir İlköğretim Okulu Salonu’nda yapıldı. Açılışa, TMOK Yönetim Kurulu üyeleri, Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu (KOEK) üyeleri, Samsung yöneticileri, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Gençlik hizmetleri Spor İl Müdürü Ali Salbaş, TMOK yönetim kurulu üyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bilal Porsun katıldı. Konuyla ilgili filmlerin ve animasyonların gösterildiği, yarışmaların yapıldığı, eğitici ve eğlendirici sunum yaklaşık 1 saat sürdü. Sunumda; proje maskotu Oli ile birlikte, olimpiyat oyunları, fair play, çevre, sağlıklı beslenme, sporun dalları, kuralları ve yararları anlatıldı.

Haberin Devamı

Samsung Elektronics Türkiye Kurumsal Pazarlama Uzmanı Nesli Şenoğlu, “Bu proje çocuklarımızın sporu kültür ve eğitimle kaynaştıran bir yaşam biçimi olan Olimpizm ile tanışması açısından büyük önem taşıyor” dedi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ise “Öğrenmenin yaşı yoktur. Çocuklarımıza spor kültürünü aşılamalıyız. Karşıyaka olarak elimizden geldiğince destek oluyoruz” dedi. Konuşmasından sonra, Başkan Durak’a desteğinden dolayı plaket verildi.OLİ Projesi 10-21 Ekim tarihleri arasında İzmir’de 10 bin öğrenciye ulaşacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!