Karşıyaka Belediyesi parka bina yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Karşıyaka Belediyesi parka bina yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

KARŞIYAKA Belediyesi'nin Bostanlı Güzel Sanatlar Parkı'na tam 500 metrekare büyüklüğünde bina yapması tartışma konusu oldu. Yeşil alanın mumla arandığı İzmir'de yeşili çoğaltmakla görevli belediyenin daha önce sergi alanı olarak düzenlenen yerde kolonları dikip inşaata girişmesi çevre sakinlerinin tepkisine yolaçtı.

YEŞİL alanların yapılaşmaya açılmasının son derece yanlış olduğuna dikkat çeken Karşıyaka Belediyesi CHP Meclis üyesi Rıfat Özer de, ‘‘Parkın içine bina yaparak çevreyi yapılaşmaya açmak çok yanlış. Vatandaşlardan şikayet telefonları alıyoruz’’ dedi.

BELEDİYE eliyle yeşilin ortadan kaldırıldığını belirten Rıfat Özer, ‘‘Yeşillendirme yapıyorum diye yeşili katlediyorlar. Üstelik böyle bir dolgu alanına bina yapmak daha da yanlış. Belediyenin bu konuda daha duyarlı olması gerekir’’ diye konuştu.

BİNANIN tek katlı olacağına dikkat çeken Karşıyaka Belediyesi Başkan Yardımcısı Kenan Özenir, ‘‘Parkta yeşil alana zarar vermedik. Buranın zemini zaten karoydu. Bina tek katlı olacağı için tehlike de yaratmıyor’’ diye konuştu.

Bostanlı Güzel Sanatlar Parkı'nın içine yapılan Sergi Binası çevre sakinlerinin tepkisine yol açtı. İnşaatın ruhsatının olup olmadığı da tartışılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!