Karşıyaka artık bir üniversite kenti

Güncelleme Tarihi:

Karşıyaka artık bir üniversite kenti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2015 14:16

EGE Üniversitesi’nin Karşıyaka’ya yapacağı Sağlık Bilimleri Fakültesi, meslek yüksekokulu, sağlık polikliniği ve diş polikliniği ile Çok Amaçlı Spor Salonu’nun temeli törenle atıldı.

Haberin Devamı

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Kentimize kazandırdığımız bu hizmet, yıllar sonra bile onurla, gururla anılacaktır" dedi.

Geçtiğimiz aylarda Hayırsever Karadavut Ailesi, Karşıyaka Belediyesi, Ege Üniversitesi kente yüksek eğitim kurumu kazandırılması için protokol imzaladı. İmbatlı’da, Karşıyaka Devlet Hastanesi’nin yan tarafına kurulacak üniversite binasının temeli törenle atıldı. Törene Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, arsayı bağışlayan Ayşe Necla Karadavut ve ailesi, ailenin hukuk temsilcisi Avukat Süleyman Okay, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcıları, Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esin Çeber Turfan, Ege Üniversitesi Senato üyeleri ve öğretim üyeleri, Eski Milletvekili Ali Rıza Bodur, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter ve çok sayıda Karşıyakalı katıldı.

Haberin Devamı

Karşıyaka artık bir üniversite kenti

Temel atma töreninde konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Bugünün tarihini asla unutmayacağız ve her yıl dönümünde gururla anacağız. Karşıyaka için önemli bir tarihe tanıklık etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Karşıyakamız, Ege Üniversitesi ve bağışçımız Ayşe Necla Karadavut’un değeri tartışılmaz katkıları sayesinde, bir ’Üniversite Kenti’ olma yolunda ilk adımı atıyor. Çok kısa sürede bunu başarabilmenin sevincini yaşıyoruz. Bu ülkenin verdiklerini, bu ülkeye armağan etmek, çok değerli, paha biçilemez bir hizmettir. 100 yıl sonra, 150 yıl sonra burada eğitim görenler; bilim, eğitim ve aydınlanma mücadelemizin çok saygın bir adı olarak bizleri onurla anacaktır. Üniversite binamıza adını veren Sayın Suat Cemile Balcıoğlu’nu da minnetle, şükranla, saygı ve sevgiyle selamlıyorum" dedi.

Karşıyaka artık bir üniversite kenti

Haberin Devamı

Karşıyaka Kaymakamı Saadettin Yücel ise "Yerel yönetim, üniversite ve hayırsever ailenin bu işbirliği ile önemli bir hizmeti ilçemize kazandırmış bulunuyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz "Birikimi, varlığı paylaşıma açan bağışçılarımızla da onur duyuyoruz. Kısa zaman sonra dilerim bu eğitim yuvasının açılışını da birlikte gerçekleştiririz. Biz Karşıyaka’daki fakülte sayımızı artırmak istiyoruz. Umarım bağışçılarımız ve yerel yönetimimizle bunu da başaracağız" diye konuştu.

Karşıyaka artık bir üniversite kenti

Ayşe Necla Karadavut adına konuşan Aile Avukatı Süleyman Okay "Karadavut ailesinin katkıları ile hayata geçirdiğimiz 6’ncı eğitim kurumunun hepimize, Karşıyakamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Haberin Devamı

Karşıyaka artık bir üniversite kenti

PROJEDE NELER VAR?

Üniversite için imzalanan protokole göre; Devlet Üstün Hizmet Madalyası’na sahip Ayşe Necla Karadavut tarafından bağışlanan Anadolu Caddesi üzerindeki araziye, aile tarafından yükseköğretim binası ve spor kompleksi inşa ettirilecek. Ege Üniversitesi burada Sağlık Bilimleri Fakültesi ve buna bağlı meslek yüksekokulu ile sağlık polikliniği ve diş polikliniği kuracak. Spor kompleksi ise Karşıyaka Belediyesi’ne tahsis edilecek; belediye ve üniversite tarafından ortaklaşa kullanılacak. Spor kompleksi ve üniversite binasına, "Suat Cemile Balcıoğlu" ismi verilecek. Òğitim kurumlarının inşaatı 18 ayda tamamlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!