Karanlığı aydınlat

Güncelleme Tarihi:

Karanlığı aydınlat
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2010 00:00

Hakan Çeken Anadolu Lisesi gençleri daha aydınlık ve daha barışçıl bir dünya kurmak için çalışıyor.

Haberin Devamı

URLA Hakan Çeken Anadolu Lisesi öğrencileri Avrupa Birliğince desteklenen Comenius kapsamındaki “Karanlığı Aydınlat” projelerinde yedi farklı ülkenin gençleri ile birlikte daha aydınlık ve daha barışçıl bir dünya kurmak için çalışıyorlar. Proje koordinatörü olan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni A. Nadire Sağol, “Öğrencilerimle birlikte gerçekleştirdiğim bu projenin temel esaslarını, insana, düşünceye, insanın bireyselliğine ve şahsiyetinin bağımsızlığına, ahlaki olana, kültürel mirasa saygı oluşturmaktadır. Dünya birçok yönden değişmekte, kapalı toplumlar açılmakta, birbirini etkilenmekte ve birbirinden etkilenmektedir. Eğitimin bu değişimin dışında kalması mümkün değildir.
Biz de bu proje kapsamında düzenlediğimiz etkinliklerle kültürel, eğitsel ve sosyal paylaşımlar gerçekleştirmekte ve gençlerimizin diğer kültürleri tanımalarına ve kendi kültürel değerlerimizi tanıtmalarına imkan sağlamaktayız. Avrupa Eğitim Komisyonu’nun birçok projenin içinden bizim projemizi seçmiş olmasının yanında bu etkinliklerin Türk öğrencilerin koordinatörlüğünde gerçekleşiyor olması da geleceğimiz adına gurur verici bir adımdır” dedi.
Sağol, projeyi ortak oldukları Fransa, İspanya, Litvanya, Almanya, İtalya, Portekiz ve Polonya ile paylaştıklarını, ancak asıl uygulama alanını kendi okulları ve öğrencilerinin oluşturduğunu vurguladı. Sağol, destek veren herkese teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!