Karagöl keşfi

Güncelleme Tarihi:

Karagöl keşfi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2011 00:00

Atlas Dergisi ve outdoor giyim firması Columbia ortaklığıyla düzenlenen doğa yürüyüşleri 2011’de de devam ediyor.

Haberin Devamı

Bu yılın ilk yürüyüşü 7 Mayıs 2011 günü İzmir’de gerçekleşiyor. Atlas Columbia Doğa Yürüyüşü’nün katılımcıları Kayadibi Köyü’nden Yamanlar Dağı’ndaki Karagöl’e uzanan parkuru aşacak.
Yörenin tarihi ve doğal değerlerini tanırken Atlas ve Columbia ekipleriyle bir araya gelecek. Yürüyüşçüler ayrıca Kayadibi Köyü yakınındaki Homeros Kayası’nı ziyaret etme olanağı da bulacak. Ücretsiz Atlas Columbia Doğa Yürüyüşleri, önümüzdeki aylarda da devam edecek.
Katılım için atlasyuruyus@doganburda.com adresine başvurulabilir.

Karagöl hakkında

Karagöl, 35 dönümlük alana, 23 metre derinliğe sahip bir heyelan gölü. Geçmişte ulaşımın oldukça zor olduğu göl, yeni yapılan yolla İzmir’in en cazip gezi adreslerinden biri oldu. İzmir’e sadece 20 kilometre mesafedeki gölü, el değmemiş bir coğrafya çevreliyor. Yörede çok sayıda bitki türü bulunuyor, sadece kuş sesleri duyuluyor. Yayın balıkları ve sazanların yüzdüğü, yabani atların su içmeye geldiği Karagöl’de akşamları kerevitler kıpkırmızı gözleriyle merakla çevreyi izliyor. Yazın İzmir’de 40 derece sıcak insanları bunaltırken, göl çevresi ziyaretçilere rahat bir nefes aldırıyor. Yöre benzersiz manzarası, pınarları, şelaleleriyle de ünlü.
Ayrıntılı bilgi için:
www.karagol.gen.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!