Kan bağışı seferberliği

Güncelleme Tarihi:

Kan bağışı seferberliği
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2014 01:25

DENİZLİ'de Kızılay Kan Merkezi'nin kan stoklarının tükenme noktasına gelmesi üzerine kişi ve kurumlar kan bağışı kampanyaları yapmaya başladı. Denizli Kamu Hastaneleri Birliği personeli ve Merkezefendi Belediyesi çalışanları Kızılay Kan Bağışlama Birimi'ne giderek kan bağışında bulundu. Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu da yeni belediye binasında kan bağışı için birim oluşturacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Denizli'de Türkiye Kızılay Derneği Kan Merkezi'nde kan stoklarının bitme noktasına gelmesi üzerine kentte adeta kan bağışı seferberliği başlatıldı. Kan stoklarının azaldığı haberleri üzerine bir çok kişi bireysel olarak gidip kan bağışında bulundu. Kurumlar da kan bağışı kampanyası başlattı. Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr.Osman Acar, genel sekreterlik yöneticileri ve personeliyle birlikte Kızılay Kan Merkezi'ne giderek bağışta bulundu. Kan veren Acar, "Kan Merkezi'nin topladığı kanların büyük bir kısmının birliğimize bağlı kurumlarda kullanıldığını düşüncesiyle ilk desteği biz verelim diye düşündük. Her kan bir insanın hayatını kurtarabilir. Denizlili vatandaşlarımıza çağrıda bulunarak kan vermeye davet ediyorum" dedi.

BAŞKAN SUBASIOĞLU DA KAN BAĞIŞINDA BULUNDU

Haberin Devamı

Denizli'nin metropol ilçelerinden Merkezefendi'nin AK Partili Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu da personeli ile birlikte Çatalçeşme'de bulunan Kızılay Kan Bağışı Birimi'ne giden Subaşıoğlu kan bağışında bulundu. Başkan yardımcıları ile şube müdürleri de kan bağışladı. Sadece kendisinin değil belediye personelinin de kan bağışında bulunduğunu belirten Subaşıoğlu, "Kan bağışında bulunmak önemli bir vatandaşlık görevidir. Gönüllü Kızılay bağışçısıyım. Bina sorunumuzu çözdüğümüz zaman yeni binamızın önünde de Kızılay'a ait bir müracaat bürosu oluşturacağız. Böylelikle kendi evimizde de kan vermeye devam edeceğiz" diye konuştu. Kızılay Denizli Şube Başkanı Habip Yıldız, kurum yöneticilerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!